Brawo Róża!!Na Prezydenta!! Pozdrawiam!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Szkolne schronisko młodzieżowe w Czarnej odniosło istotny sukces w Ogólnopolskim Konkursie Współzawodnictwa Schronisk Młodzieżowych na szczeblu oddziału PTSM w Krośnie i szczeblu centralnym. Zajęło I miejsce w województwie w kategorii schronisk młodzieżowych oraz uzyskało Wyróżnienie srebrne na szczeblu centralnym.
SSM od kilku lat prowadzone jest przez Panią A.Łysyganicz. Przebywający w nim na kartach kroniki wyrażają swoje zadowolenie z warunków i atmosfery w nim panującej. Dochody z działalności schroniska funkcjonującego w okresie letnich wakacji przeznaczone są na remonty bieżące, uzupełnianie sprzętu i ogólną poprawę wizerunku.
http://www.czarna.pl/index.php?optio...d=313&Itemid=1
Gratulacje dla Pani Łysyganicz.
Jako 16 letni licealista trafiłem na obóz wędrowny prowadzony przez nauczyciela geografii Pana Michała Kułaka. Noclegi były w schroniskach PTSM. Ile to już lat minęło. Od tamtego czasu łażę po różnych górkach i jestem wdzięczny Panu Kułakowi i schroniskom PTSM. To im zawdzięczam miłość do gór i górek.
Pozdrawiam
Długi
Przeczytałem ten wątek raz jeszcze wszerz i wzdłuż. Czy coś w Czarnej się zmieniło?
Powstały dwa szlaki lokalny Siedlisko i regionalny Żukowem do Krainy Lipieckiej no i Informacja Turystyczna gdzie można zaopatrzyć się w liczne foldery.
Czy coś jeszcze? Uzdrowiska i przejścia granicznego nie ma.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)