Cytat Zamieszczone przez wp.krzysztof Zobacz posta
No ....faktycznie syf.

Jednego nie pojmuję. Jak to możliwe, że Wójt wszystko robi źle. Tak się uparł, żeby szkodzić Gminie, mieszkańcom ...i sobie jednocześnie ??? .

....no chyba, że to jakiś polityczny kamikadze.
Oczywiście ,że Wójt nie robi wszystkiego źle. Nikt go o to nie obwinia. Jednak widać gołym okiem ,że zarządzanie gminą go przerasta. Nie chcę żeby ten temat przerodził się w książkę skarg i zażaleń do wójta. Nawet to ,że jestem w sporze -także prawnym - z wójtem nie oznacza ,że na każdym kroku będę mu wytykał potknięcie czy nic nierobienie zapominając o tym co zrobił. Jednak -wracając do tematu- akurat na polu "turystyka" nie zrobił nic. Nie wykorzystał początkowego entuzjazmu ludzi ,skłócił ludzi między sobą, została mu tylko wierna ale nieobliczalna gwardia pretorianów . Poczytajcie na stronach Czarnej o ubóstwie w gminie ,na 2500 mieszkańców ok 120 rodzin żyje w ubóstwie ,często trwałym. Ludzie ci zyją w przeświadczeniu ,że ich los zależy od gminy a gmina ich w tym przeświadczeniu utrzymuje. Jeśli chodzi o turystykę to w radzie gminy zasiadają osoby ( m.in członek zarządu PTTK) ,które pośrednio lub bezpośrednio żyją z turystyki. Czy ktoś mi może powiedzieć -konkretnie- jakie założenia zapisane w strategi rozwoju gminy i innych tego typu dokumentach są realizowane?
Prosze zwrócic uwagę ,że Recon wywołał Wójta do tablicy ..i co ? przecież to jest wręcz niebywała okazja żeby przedstawic swój punkt widzenia i zachęcic ludzi z całej Polski do przyjazdu do Czarnej. Tak czy nie?