Oj znalazłam i będę wracać!!!
Oj znalazłam i będę wracać!!!
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
...pachnie mi pomiędzy kartkami jesienią... miast tramwajów słyszę wiatr... echh... nie ma jak wpaść do króliczej nory ..."pierwszym pociągiem wracamy, do tego co dobrze znajome"... dziękuję
Co Ty tam ciągle robisz Trzykropku,szukasz Bogny W.?
WUKA
www.wukowiersze.pl
szukałem ,ale na spisie nazwisk nie ma...jakieś domofony nieme pozakładane... popytam jeszcze miejscowych.. póki co omijam okolice..
nie umiem ładnie pisać więc opiszę tu tylko moje odczucia po przeczytaniu tego tomiku,bo analizy dokonał już Recon.Co znalazłem-potężną ilość uczuć od radości aż do smutku.Wielką pokorę,ale i pogodzenie się ze swoim ja.Znowu usłyszałem szum wiatru i ciszę.poczułem zapach ziemi i trawy na połoninie.nie umiem tego lepiej opisać za co Cię WUKO przepraszam ale dla mnie jest zbyt dużo wrażeń aby je tu zamieścić.wiem tyle że czekam na więcej a nie jestem zbyt cierpliwy więc proszę o kolejne wiersze
Nigdy nie pisałam recenzji,więc napisze tylko Wuka,że czytam i czytam Twój tomik wierszy i naczytać się nie mogę:))Mieszkam w mieście i tylko czasami udaje mi się wyskoczyć na łono natury,żeby napieścić oczy zielenią i poprzytulać się do drzew.Teraz,gdy mam Twoje wiersze to siadam wieczorem i od razu przenosisz mnie tam gdzie chcę być.Czuje zapach łąk i lasów,delikatny powiew wiatru.Nie trzeba zamykać oczu.Piszesz tak,że czuje się i widzi te zapachy i wszystkie barwy.
Chciała bym tak pisać:))
Mogę tylko się modlić o to:))
Aniele Poezji Naszej
Weż mnie pod swoje skrzydła
Zgas światło dnia
I pokaż jak noc muzykę gra
Tylko poeci ją slyszą:))Pozdrawiam bardzo ciepło
Nocne niebo śpiewa Aniołami.
Tylko w górach możesz to usłyszeć
Gdy do rytmu złotymi gwiazdami,
pobrzękuje przerywając ciszę.
Możesz dotknąć niemal każdej nuty,
na rozpiętej, między ziemią a księżycem
pięciolinii,
sennych marzeń i batuty
koncertmistrza letniej nocy i zachwyceń.
Tylko w górach, na przełęczy
snu i jawy,
otuleni miękkim nocy aksamitem,
usłyszycie granie na źdźbłach trawy,
Mam już potwierdzoną przemiłą wiadomość. Piosenka z tym tekstem znajdzie się na najnowszej płycie Zespołu "Wołosatki".
WUKA
www.wukowiersze.pl
Tak dla przypomnienia, choć Zespół na pewno znacie od dawna http://www.wolosatki.pl/
WUKA
www.wukowiersze.pl
Jak napisać recenzję ? Nie wiem, nie umiem, podpisuję siępod recenzją Rekona1 (świetna). Ja mogę tylko napisać to co czuję, słyszę i widzę, czytając wiersze zawarte w tomiku „ Nocne Niebo Śpiewa Aniołami”. WUKA, swoimi wierszami zabiera mnie z Mazowsza w Bieszczady. Włożę kapelusz na głowę i pójdę w dal, zostawiając za sobą tęsknotę. I będę szedł Bieszczadem, szukając zawstydzonej poziomki, pasikonika z rozwianą grzywą, skrzypiącego żurawia i srebrnych włosów księżyca w Michniowcu. I będę słuchał wiatru, szemrzących strumieni i śpiewających Aniołów, które przybrawszy postacie ptaków, zasiedliły całe Bieszczady. Z wierszy WUKI (bynajmniej do mnie) płynie ciepło i dobroć. Są lekarstwem na chorą duszę. Kiedy jest mi źle, sięgam po tomik i przenoszę się w dobro. Przepraszam Cię Wiesiu, wiersze Twoje są tak Piękne, że nie potrafię tego wyrazić.
Pozdrawiam !
Ostatnio edytowane przez Wojtek z Zielonki ; 07-06-2013 o 14:48
Wojtku...rety! Taki prezent mi zrobiłeś na dzisiejsze imieniny, że zaniemówiłam ! Poeto recenzji, dziekuję ! Cieszę się, że mogę "zabierać Cię" w nasze ukochane Bieszczady w taki szybki sposób. Pozdrawiam najserdeczniej Bożenke i Ciebie. WUKA
WUKA
www.wukowiersze.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki