Pokaż wyniki od 1 do 10 z 134

Wątek: Zimowa ekspedycja 2010

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Zimowa ekspedycja 2010

Cytat Zamieszczone przez TQT Zobacz posta
    a! pal licho, czy idąc po szlaku się wyrobisz. Kwestia jeszcze taka, czy znajdziesz szlak, bo nie zawsze się udaje w śniegu (ja zgubiłem idąc na Chryszczatą), a i w lesie na Okrąglik poszedłem gdzieś prosto, mimo, że szlak skręcał :P tak to już jest jak oznakowanie szlaku masz na wysokości kolana, a nie głowy..
    na Jaśle i w lecie się ludzie gubią i zamiast na Okrąglik idą do Przysłupia.
    Tam jakoś dziwnie jest wszystko oznakowane.
    Ale faktem jest że zimą wszystko wygląda inaczej.
    Jak pierwszy raz byłem zimą w Biesach to nie wiedziałem o co chodzi
    Co do czasów przejść na mapkach to są to czasy letnie więc nie ma co się zbytnio nimi sugerować.

Może się do nas przyłączysz?
    Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny :)

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez PiotrB Zobacz posta
    na Jaśle i w lecie się ludzie gubią i zamiast na Okrąglik idą do Przysłupia....
    Nie ma tak żle, w lecie czy zimą. Masz tu link z zimy tego roku na Jasłach.
    http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=4920
    Śnieg był taki sypki, że i rakiety nie przydatne były. Poszperaj na forum ,gdzieś jest tu sprawozdanie z zimowej wyprawy która "Goprem" się skończyła. Nie piszę to dla tego żeby zniechęcać do chodzenia zimą , bo na prawdę jest wtedy pięknie i dobrze się chodzi , tylko wszystko trzeba robić z rozsądkiem.
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    Nie ma tak żle, w lecie czy zimą. Masz tu link z zimy tego roku na Jasłach.
    http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=4920
    Śnieg był taki sypki, że i rakiety nie przydatne były. Poszperaj na forum ,gdzieś jest tu sprawozdanie z zimowej wyprawy która "Goprem" się skończyła. Nie piszę to dla tego żeby zniechęcać do chodzenia zimą , bo na prawdę jest wtedy pięknie i dobrze się chodzi , tylko wszystko trzeba robić z rozsądkiem.
    Czytałem i czytam ciągle, co do rozsądku to jak wszędzie piszę: bezpieczeństwo przede wszystkim. Między innymi dlatego przygotowania rozpoczynam teraz a nie w styczniu.
    Co byś doradzał na odcinku Cisna Jasło?
    Ostatnio edytowane przez PiotrB ; 09-09-2009 o 06:45
    Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny :)

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez PiotrB Zobacz posta
    ... bezpieczeństwo przede wszystkim....
    Najgorsze zimą w górach są zamiecie , zawieje i brak widoczności. Mróz , głeboki śnieg i opady śniegu nie są tak uciążliwe, jak zawieja i brak widoczności.
    Dla tego przed wyjściem ważne jest sprawdzić prognozę pogody na dobrej stronie, ale i tak prognoza jest względnie wiarygodna ,no max. na 48 godzin, dłuższa to wielka niewiadoma.
    Przy złych prognozach nie należy nigdy wychodzić w góry.
    Bardzo przeszkadza też "braja" z roztopionego głębokiego śniegu i nie daj Boże jak to częsciowo zamarznie popołudniem
    Pozdrawiam i życzę powodzenia , bo góry są piękne zimowa porą.
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)