Witam!
Pięknie, pięknie ... (jak w tym kawale). Serdeczne dzięki za pozdrówka - rozumiem, że nie postawiłeś na mnie krechy.
Co do Twoich fragmentów - niestety nie jest to pora dla mnie dobra (czas Kongresu) na wyjazdy. Szkoda - chętnie z Wami spotkałbym się - zaręczam, że złośliwości zostawiłbym przed progiem. Tematu "stonki i tak nie poruszłbym - dlaczego? Nie mam zamiaru ograniczać ruchu w tym rejonie - no bo i jak? Na szczęście są aktualnie (niestety to teraz może się zmienić) ludzie w tym rejonie, którzy wiedzą co czynić (vide parki krajobrazowe i rozszerzenie granic parku narodowego oraz strefy ochronne dla ptactwa - mn. orły).
Co do zamiaru II Kongresu (nie czytać tego jako kryptoreklamy) - proponuję Wam stosunkowo niedaleko położone kapitalne miejsce - Jabłonki. Luknijcie na mapę! Spanie zapewnione dla 60 osób! Sala na pogaduchy też. A szef schroniska wiele ciekawego może opowiedzieć i oprowadzić po miejscach, że ah!
Spróbujcie - napewno pozbędę się złośliwości, jeżeli z równym zapałem poświęcicie trochę czasu na inne sprawy poza podziwem tej ślicznej przyrody.
Adres tego schroniska w moim profilu - kto chce - zajrzy.
Jeszcze raz dzięki Stały Bywalcu
Pozdrawiam
Michał
(vide Złośliwiec)

Odpowiedz z cytatem