Dzięki Recon1 za szybką, acz lekko uszczypliwą odpowiedź.
Moja zapytania dot. autobusów PKS były zadane po zapoznaniu się ze z rozkładami jazdy (w tym legendami) zamieszczonymi na stronach internetowych PKS Przemyśl, Veolii Transport Bieszczady i PKS Rzeszów.
Wedle tej legendy w poniedziałek powinien zarówno kursować autobus o 6.45 do Sanoka (An,czyli nie kursuje w niedziele i święta oraz 24,31 XII i w Wielką Sobotę), jak i do UG (A czyli nie kursuje w niedzielę). Zdarza się jednak, że zarówno w internecie, jak i na tabliczkach przystankowych nie zawsze wprowadzane są na bieżąco aktualizacje rozkładów (zwłaszcza polegające na zmniejszeniu liczby kursów).
Pytałem o orientacyjny czas przejazdu, gdyż na stronie PKS Przemyśl (w odróżnieniu od strony PKS Rzeszów) rozkład nie jest interaktywny i nie podaje czasów przyjazdów do poszczególnych przystanków. Orientacyjny czas jazdy, czyli inaczej informacja o przyjeździe do przystanku docelowego byłaby mi potrzebna, aby na stronie Veolii znaleźć dogodną przesiadkę do UG. Dlatego najbardziej konkretna informacja, jaką od Ciebie uzyskałem, to link do info o czasie przejazdu. Masz rację, że można pisać do źródła, a czy i kiedy odpiszą?
Kurs o 6.50 do Wołosatego występuje w trzech pozycjach: 1) S, czyli jeździ w dni nauki szkolnej, 2) aJ co oznacza, że kursuje w dni robocze wolne od nauki szkolnej i nie kursuje w lipcu i w sierpniu 3) FW, co oznacza, że kursuje w dni robocze od Pn do Pt w wakacje. Jest to dość zawiłe i dlatego pytam praktyków, czy moje ustalenia o kursowaniu autobusu są prawidłowe.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem