http://www.youtube.com/watch?v=BJhBW6MLspA
Nie wiem czy było, ale zachęcam do odgadywania zagadki: gdzie były kręcone scenki bieszczadzkie w tym filmie? Myślę że nie powinno to sprawić większości trudności
http://www.youtube.com/watch?v=BJhBW6MLspA
Nie wiem czy było, ale zachęcam do odgadywania zagadki: gdzie były kręcone scenki bieszczadzkie w tym filmie? Myślę że nie powinno to sprawić większości trudności
Nie wiem, czy było, ale jeśli ktoś bardzo tęskni za Bieszczadami, to może się trochę rozejrzeć . Przyjemnego wspominania :)
Witaj Marcin
Raczej ten link umieściłbym w wątku poezja, alebo o zakapiorach tzn. chcących nimi być.
Odzew marny jak widać
Pewnie dalej im niż do nieba. A to trzeba mieć w sobie.
Gdzie były kręcone? Mało istotne. Mogą być w każdym miejscu.
Dzięki za ten link.
Pozdrawiam serdecznie
W Bieszczadach kręcą w autentycznych plenerach dla kanału HBO, 6 odcinkowy film fabularny pt Watacha, film opowiada o perypetjach oficera Straży Granicznej,w jednej z ról Marian Dzięgiel znany z filmu Wesele-Drogówka...czekamy na pierwszy odcinek...
Tak być nie może,bo tak być musi...
O dzięki za przypomnienie delux - właśnie cośtam mi się o uszy obiło. Słyszałam, że kręcili trochę w okolicach Baligrodu. Zastanawiałam się tylko, czy jest to serial wieloodcinkowy czy co i czy jest już on w tv i kręcą kolejne odcinki, czy dopiero wyjdzie (siódmy rok żyję bez tv, więc nie za bardzo jestem na czasie co nadają w telewizji). Dzięgiel chyba idealnie pasuje do tego typu filmów
Aha -poznałam jednego bohatera z tego filmu !! Nocował na schronisku dwa razy. Nazywa się Sharn (czyt. Szarn). Gra tam wilka. W rzeczywistości jest to wilczak ale w jego naturze, zachowaniu i stosunku do psów (samców by pożarł) zdecydowanie dominuje wilcza krew. Nazwałabym go raczej jako oswojony wilk -załapałam z nim dobry kontakt. Nie można spuścić go z oka nawet na chwilę, zachowuje się jak wilk. Wymaga od swojego pana kontroli 24 h.Ten sam wilczak będzie też jednym z głównych bohaterów w filmie Kolskiego, który był też kręcony w Bieszczadach (w kinach w okolicach czerwca 2014). Swoją drogą, ostatnio poznałam też innego wilczaka -suke. Ta, w przeciwieństwie do Sharna, miała zdecydowanie więcej psiej krwi.
Ostatnio edytowane przez Jimi ; 25-11-2013 o 21:43
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Pod koniec września, przez kilkanaście dni ekipa filmowa stacjonowała w Bystrem na drodze do Rabego. Nagrywali jakieś sceny w kamieniołomie "Gruby". Zapytany policjant, który nikogo obcego nie przepuszczał, powiedział tylko, że on nic nie wie i wywiadów nie wolno mu udzielać. Wykluczyłem wybuchy, gdyż zbyt dużo ludzi się tam kręciło. Natomiast wśród wielu samochodów zobaczyłem jeden, z napisem HBO i domyśliłem się, że chodzi o film o którym wcześniej czytałem na forum. Poszedłem dalej i przez mostek wszedłem na szczyt Kamiennej Góry aby zobaczyć ekipę filmową w akcji:).
Ekipa filmowa.jpg Ekipa filmowa1.jpg Plan.jpg
Ostatnio edytowane przez zbyszek1509 ; 25-11-2013 o 23:31
8 listopada w piątek wieczorem gdy wjeżdżałem do Ustrzyk Górnych pomyślałem że chyba coś się stało ,bo z daleka było widać nad Ustrzykami bardzo jasną łunę .Na miejscu okazało się że to dźwig który z wysokości kilku pięter oświetlał strażnicę pograniczników światłem o mocy takiej ,że w promieniu kilkuset metrów było jasno jak w dzień ;-) .Dopiero jak zobaczyłem kilkanaście samochodów łącznie z mobilnym barem i panów z kamerami domyśliłem się że to o film chodzi.........
W ogóle ostatnio coś filmowców. Na Rabem kręcili jeszcze na Bazie, a sam ich mijałem na Obłazach i Sinych Wirach. Jeszcze o jakiejś dziewczynce kręcą, ale nie pamiętam dokładnie. Jimi coś wspominała
https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
O dziewczynce, której ojciec mieszka w Smolniku (w filmie inaczej nazwana wieś) to jest właśnie film Kolskiego -"Serce serduszko i wyprawa na koniec świata". Swoją drogą Kolski okazał się bardzo bieszczadzkim człowiekiem, takim "swoim" po prostu ;D Nie mogę się doczekać tego filmu, bo przez 2 tygodnie psychicznie brałam w nim udział (psychicznie, czyli byłam duchem z ekipą filmową i śledziłam wydarzenia od kulis), wyczekuję go tak, jak kiedyś w Jaśliskach wyczekiwano Wina Truskawkowego ;D
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
witam,
byl taki film - "ranczo teksas", dosc marny, ale byl.
krecony byl glownie w tworylnem, co do tego nie mam raczej watpliwosci.
za to nie wiem, gdzie byla krecona scena w opuszczonym kamieniolmie - ma ktos pomysly gdzie mogla byc krecona?
zastanawiam sie, czy dzisiaj to miejsce nie jest przypadkiem przykryte wodami zalewu solinskiego.
chodzi o to miejsce:
rancho_texas.jpg
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki