Pawła:) Lub jak kto woli -"Człowiek z wilkiem", taki dostał ode mnie pseudonim:)
Pawła:) Lub jak kto woli -"Człowiek z wilkiem", taki dostał ode mnie pseudonim:)
Ostatnio edytowane przez Jimi ; 24-10-2014 o 17:20
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
A Pawel czyj?
Obejrzałam trzeci odcinek Watahy. Wszystko w tym filmie jest podkolorowane ale mi to zupełnie nie przeszkadza i ogląda mi się bardzo sympatycznie (bo przecież to są Bieszczady!), więc czekam na kolejne odcinki. Pojawił się kamieniołom Rabe, jedno ujęcie prawie identyczne jak to, które ktoś tutaj wrzucił wcześniej (widok od góry). Pojawił się też wilk :) Mocno podkręcony jest temat uciekinierów nielegalnie przekraczających granicę ale w sumie nie powinno to dziwić bo co innego ma przedstawiać serial o straży granicznej:) Właściwie to nigdy nie zastanawiałam się nad tym, że chodząc po Bieszczadach, zwłaszcza terenach wschodnich, mogę natknąć się na jakąś grupkę niebezpiecznych ludzi np. z Azerbejdżanu. Może powinnam zacząć się bać?
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Nieskromnie przyznaję się do tego zdjęcia . Czekałem na sekwencję, która będzie dotyczyła kamieniołomu Rabe. Akurat tego dnia przyjechałem w Bieszczady i wyszedłem na rozruszanie kości, a tu taka niespodzianka z ekipą filmową na czele. Pilnujący ochroniarz, został upoważniony aby nikomu żadnych informacji nie udzielać, więc wziąłem sprawę w swoje ręce (nogi) i wdrapałem się na szczyt Gołoborza, aby podejrzeć co tam ciekawego się dzieje. Dzięki temu z większym zainteresowaniem oglądam Watahę .
heh co do tematu przemytników ludzi, to jak już są to chyba chadzają takimi trasami, żeby na nikogo się nie natknąć Wiadomo, że serial jest podkoloryzowany, bo inaczej wiałoby nudą. Główna zaleta serialu to wiadomo bieszczadzkie krajobrazy w tle, tego nawet najgorsi operatorzy nie daliby rady chyba zepsuć. Sam serial nie jest taki zły jak na polskie warunki. Jest zrobiony z pomysłem i momentami fabuła robi się nawet ciekawa i wciągająca. Jak kogoś to interesuje to tutaj można zobaczyć trochę materiałów związanych z serialem i z samymi Bieszczadami [wyedytowano link]
Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 03-11-2014 o 08:32 Powód: jako nowa nie możesz dodawać linków
https://www.youtube.com/watch?v=_qt2asdqh3U#t=1098
Ciekawy reportaż
Może ktoś wie gdzie to było kręcone,Bieszczady czy jednak nie?
Nie zawsze trzeba mówić co się wie,ale zawsze trzeba wiedzieć co się mówi.
Klaudiusz
Droga Jimi lepiej późno niż wcale. Wiem co mówię.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki