"Wolnej soboty" nie jarzę, niestey :(
Siekerezadę pamiętam. Film był całkiem, całkiem. Nie byłem tylko pewny czy to w Bieszczadach.
"Wolnej soboty" nie jarzę, niestey :(
Siekerezadę pamiętam. Film był całkiem, całkiem. Nie byłem tylko pewny czy to w Bieszczadach.
Może ktoś juz to powiedział w tym wątku, bo niestety z braku czasu przeleciałem całokształt "po łebkach"...Najwyżej potwierdzę: "Siekierezada" wg mnie była krecona raczej na terenach Puszczy Białowieskiej ( ciuchcia, świerkowo sosnowe d-stany, no i płasko... ), xiążkę tez czytałem i jestem pewien na 99% że nie ma tam słowa o Bieszczadach... Nie mam pojęcia skąd wziął się ten mit, chyba "Siekierezada" w Cisnej się ludziskom kojarzy :)
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Hehe - od założenia tego wątku (2002 rok) to się trochę pozmieniało :)
Też jestem na 99% pewny że to nie było kręcone w Bieszczadach i właśnie na tę kolejke i otoczenie wystarczy spojrzeć. Nawet na 100%. Nie umiem tego wytłumaczyć, ale sądzę że masz podobnie: jak pierwszy raz oglądałem Bazę ludzi umarłych to nie wiedziałem o tym filmie nic. Wystarczył rzut oka na drzewa, góry i już wiedziałem że to nie było kręcone w Bieszczadach. Nie te lasy, nie ten układ - to się od razu czuje. B. są na swój sposób niepowtarzalne i przy odrobinie wprawy każdy to może dostrzec.
Co do całości Siekierezady - tak, raczej umieszczenie jej wśród filmów bieszczadzkich to nieporozumienie.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki