Jeżeli cały zestaw jest taki, jak te trzy czy cztery, których wysłuchałem, to jest może nawet i lepszy niż "Tłumacze". Szkoda, wielka szkoda, że nie wychodzi drukiem.
Jeżeli cały zestaw jest taki, jak te trzy czy cztery, których wysłuchałem, to jest może nawet i lepszy niż "Tłumacze". Szkoda, wielka szkoda, że nie wychodzi drukiem.
WUKA
www.wukowiersze.pl
Może ktoś zgadnie czemu w tym miejscu anonsuję trzecia część serii Bieszczady w PRL- u ???
WUKA
www.wukowiersze.pl
Będą w nich opowiadania Wiktorowicza?
Nie wiem dlaczego autor "TŁUMACZY CISZY" milczy.
Miało być wydanie jego następnej książki i jakoś jej nie ma.
Czy to ON śpi ?
Czy to wydawcy zaspali ?
Chętnie poczytałoby się przy ognisku.
Śpią wydawcy! Książka gotowa !
WUKA
www.wukowiersze.pl
Rozmawiałem z Librą która wydała "Tłumaczy..." i okazuje się, że zrezygnowano (wydawnictwo lub autor) z wydania kolejnej książki. Odesłano mnie do wrocławskiego Stapisu. Tam nie kojarzą, nie przypominają sobie, w tym roku nie mają w planach wydawniczych...Proszę zadzwonić w czwartek.
Zadzwonię i później podzielę się.
Rozwiązanie zagadki. Zdjęcie z okładki wisi, lub wisiało w dużej sali schroniska na Połoninie Wetlińskiej. Autor: Krzysztof Wiktorowicz. A na koniu oczywiście Lutek Pińczuk, lata 60.
WUKA
www.wukowiersze.pl
A dokładnie:
Link po niegdysiejszej awarii niestety nie działa, a szkoda gdyż było wtedy na stronach bieszczady.info.pl więcej ciekawostek i różnych artykułów o Bieszczadach.
Lubię reportaże z serii "Bieszczady w PRL-u" Pana Krzysztofa Potaczały, więc ciesze się, że kolejna część już niedługo wyląduje w mojej biblioteczce ale nie będę ukrywał, że dużo bardziej ucieszyłaby mnie wiadomość o wydaniu "Wabika", czyli kolejnej książki Pana Krzysztofa Wiktorowicza.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Bieszczady w PRL- u 3 już w księgarniach!!!!!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki