Witaj,
Zainteresowała mnie informacja o kolejce - nie znasz trochę więcej szczegółow?
Ciekawi mnie jak to ma byc rozwiązane, bo takie "cuś" ma dużo plusów, ale i minusy sie pewnie znajdą. Zalezy czy ci chętni chcą kupić ten fragment, czy wydzierżawić i co za tym idzie mają w planie puścić na tym odcinku juz istniejącą kolejkę,czy może będą chcieli uruchomić swoją? Filnatropi to pewnie nie są, więc uruchomienie tego odcinka z pewnością bedzie się wiązało z innymi budowami przy tasie tego odcinka - z czegoś kasę muszą ciągnąć, a z kolejki to raczej jej długo nie zobaczą.
A tak swoją drogą, to patrząc bardziej przyszłościowo, ciekawi mnie że ktoś nie chce raczej odcinka Wola Michowa - Łupków lub dalej. Tam ruch jest coraz większy i doprowadzenie kolejki do granicy też wydaje się sensowne, na razie jeżdzą naSłowację dwa pociągi na dobę, ale warto pamiętać, że już wkróce (chyba wiosną) otworzą obok (Radoszyce) przejście samochodowe, co oznacza spory wzrost ruchu w tamtym rejonie - do tej pory trzeba było "drałować" "aż' do Barwinka.
O uruchomieniu kolejnych nawet nie marzę, Łupków- Rzepedź juz chyba na zawsze przejdzie do historii. W Prełukach stacja kolejki robi obecnie za leśniczówkę, inne na tej trasie chyba tez zaadoptowano już na inne cele.
Pożyjemy zobaczymy, czy w ogole coś z tego będzie :)
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem