Kto wie a nuż jakiś nowy proces fizjologiczny uchwyci Piskal na zdjęciu czy wydzielinę z oka kobiety łzą zwaną![]()
Kto wie a nuż jakiś nowy proces fizjologiczny uchwyci Piskal na zdjęciu czy wydzielinę z oka kobiety łzą zwaną![]()
Marcin
Łza chyba nie jest wydzieliną, ale może mnie Alzheimer męczyć i się mylę
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Krysia łza jest wydzieliną tak samo jak smarki.
Marcin
No z tym stwierdzeniem, co wie, a co nie partner od zarania dziejów nie byłbym aż taki pochopny... Cały interes w tym, żeby za dużo nie wiedział. Tak bynajmniej przyroda kierowała ewolucją naszego gatunku przez ostatnie pradzieje![]()
Marcin
U człowieka wszystkie samce o tym wiedzą i właśnie dlatego nic nie wiedzą. No bo zawsze jest ten czas godów dla nich.![]()
Marcin
Krysia, żeby Martina słuchać to trzeba by być psychologiem. Na prawdę nie jestem nim, by zbawiać każdy ciężki przypadek. Widzisz Krysiu ewolucją sterują popędy. Spójrz na siebie czy nie masz popędów. Na prawdę nie musisz szukać dowodów niewiadomo gdzie. Spójrz na siebie Krysia. Każdy z nas jest dowodem na istnienie doboru naturalnego i płciowego. A dobór płciowy na prawdę cuda potrafi zdziałać w geologicznie dość krtótkim okresie czasu. Krysia wiesz ile milionów plemników przepadło w walce o zapłodnienie komórki jajowej, z której powstałaś. Widzisz Krysiu sama jesteś dowodem na procesy ewolucyjne. A Bóg jest na prawdę zbyt mądry by wszystkim ręcznie sterować. Krysiu nie rób z Boga debila.
A wracając do wątku sama jesteś również przykładem kobiety XXI wieku. Po co szukać jakiś dziwolągów.
Marcin
A więc Krysiu Ciebie interesuje nie ewolucja a powstanie/stworzenie życia. Ewolucja się dzieje i jest na to mnóstwo dowodów. A pradzieje życia, któż je z nas zna. Tak to już jest Krysiu, że świat jest dużo bardziej złożony niż nam się wydaje i jesteśmy w stanie pojąć. Ludzie to skończone istoty - nie wymagaj od nich wszechwiedzy. Ty po prostu Krysiu nie wiesz o czym mówisz. My tu o współczesnych kobietach, a Ciebie nurtują poczatki życia![]()
Marcin
Krysiu ewolucja to stopniowy rozwój od form prostszych do bardziej złożonych. kwarki łączą się protony, neutrony... te tworzą jądra atomów. Atomy łączą się w związki. Związki łączą się w jeszcze większe związki. Duże związki organiczne tworzą struktury złożone z wielu związków. Skomplikowane struktury tworzą elementarne części rganeli komórkowych. I tak trwa ewolucja od zarania dziejów. O co Ci Krysia chodzi? Popatrz na siebie jesteś efektem działania przez miliny lat sił ewolucji.
Marcin
Widzisz sam Marcinku, że nie jesteś w stanie mi podać ani jednego konkretnego dowodu na to,że tak właśnie było.
A mimo to w to święcie wierzysz-Twoje prawo.
Ja wierzę w Boga i w kreacjonizm-też na to nie mam żadnego dowodu tak jak i Ty na swoją ewolucję.
Ale od tego jest wiara właśnie
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki