Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 145

Wątek: Oblicza kobiety w XXI wieku

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Domyślnie Odp: Oblicza kobiety w XXI wieku

Krysiu przyjrzyj się na przykład mniszkom. Tym chwastom, które nazywasz mleczami. One szaleją. Są ich grube dziesiątki gatunków w Polsce. Można obsewować zmiany zachodzące w nich na żywo. Krysiu sprecyzuj na co Ty chcesz dowód. Nic, co było przed chwilą nie jest teraz takie same. Wszystko się zmienia. Wrzechświat ewoluuje... Ale i tak sami jesteśmy najlepszymi dowodami na ewolucję. Istniejemy.
    Marcin

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Konkretny dowód, że z mniszka kopalnego x lat temu powstała np stonoga.
    Hej
    no proszę Was nie udawajcie, że nie wiecie co to jest brakujące ogniwo w teorii Darwina
    No własnie..nauka poszła do przodu, wykopaliska pełną parą też, a ogniwa brakującego jak nie było, tak ups...nie ma
    I tak mi nie podacie takiego dowodu i będziecie tu lać wodę, że mutacja jest dowodem na to, że za milion lat będziemy mieli fortepian w pupie...no co, skoro z glonojada wyszedł człowiek?to chyba możemy zmutować w tym kierunku?
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Krysia gdybyś była poważną osobą szanującą rozmówców to rozmawiałabyś, a nie obrażała innych tymi swoimi srututu czy ziewami. Ale dobre wychowanie wynosi się z domu... W każdym bądź razie kończę dyskusję z Tobą, bo to jest porażka. Tylko na koniec proszę spójrz w lustro przed snem, a zobaczysz dowód ewolucji. Krysiu ewolucja nie robi z mniszka stonogi poprzez mniszkostonogę.
    Marcin

Na forum od
    09.2006

No to ja Ci mówię, że raczej patrząc na Twoje zdjęcie, bo ja żadnym brakującym ogniwem nie jestem
    I nie pouczaj mnie co wypada a co nie skoro najpierw sam mnie wyśmiewałeś.
    Zamiast powiedzieć przykro mi, ale brakujące ogniwo jakiekolwiek (mimo,że są i starsze skamieniałośći wykopane) nie istnieje.
    Bogdan Loebl

Na forum od
    09.2006

http://creationism.org.pl
    Jeszcze raz proszę o pokazanie mi choć jednego błędu tu w tym o czym jest napisane.
    Stronę tworzą takie umysły naukowe, że ja o takim IQ i wiedzy mogę jedynie pomarzyć.
    To jest poważna strona, a nie żadni jehowici czy sekciarze. I oni tez piszą, że jeśli pojawi się dowód na ewolucję, to oni w nią uwierzą!
    Ja też!
    ale puki co nie ma takiego dowodu, no przykro mi, mutacje nie są dowodem na przejście jednego rodzaju zwierząt w inny, jak bardzo byście się nie naśmiewali z kreacjonistów i tupali nóżkami. Mutacje nie spowodują, że jeden rodzaj organizmów żywych zamieni się w inny, no bo nie.
    Ostatnio edytowane przez Krysia ; 04-11-2009 o 23:24
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Krysiu,

Zaparłaś się.
    Zapominasz, że wiele teorii naukowych, w które Ty sama wierzysz i powtarzasz jako pewniki nie mają "namacalnego" dowodu, jakie chcesz w kwestii ewolucji.
    Sama zapewne nie traktujesz problemu choćby planet układu słonecznego w kategoriach wiary, choć nikt Ci na stole ich nie położył, byś dotknąć i uwierzyć mogła.
    Inaczej mówiąc, gdybyś każdą "obowiązującą" teorię miała odrzucić wg tego samego schematu, to uznałabyś 90% swej wiedzy jako śmieć i uciekłabyś do jakiejś pustelni, czekając na powrót kreatorów na ziemski padół ich genetycznych eksperymentów.

Twój guru też dowodów żadnych nie przedstawia...poza takim samym jak i ci, których on krytykuje, tzn prawdopodobieństwo. Tylko, że on w takowe nie wierzy, a inni traktują je jako wielce możliwe.
    Powtarza on jak mantrę jeno swoje wątpliwości i tyle.

Powiedz mi, czy wg Ciebie fakt np. że słonie kiedyś zrzuciły włosy jest ewolucją? A jeśli nie, to czym jest?
    Ostatnio edytowane przez vm2301 ; 05-11-2009 o 07:15

Na forum od
    09.2006

Ale ja się nie upieram, że tak właśnie było.
    Ja w to wierzę i to jest kwestia wiary, i tak samo z ewolucją-masz prawo w nią wierzyć, ale nie wmawiać, że to NAUKOWA teoria, bo gdzież są te dowody na nią???I że tak właśnie było , bo tak.
    Co do planet...no właśnie czemu mam w ten układ nie wierzyć skoro są pewnie i miliony zdjęć na to, że tak właśnie są one ułożone-to jest to o czym mówię-naukowo sprawdzone
    widzisz już różnicę pomiędzy teorią a nauką?to z planetami teorią nie jest.
    To zdaje się ewolucjoniści mówią, że życie powstało ot tak, a potem się wyewoluowało w jaszczurkę, ryjówkę, świnkę morską, a na końcu w człowieka. I nie ostało się nic?żadnych skamienielin, żadnych obecnie form przejściowych???dlaczego?
    Jak się taki dowód znajdzie-że jeden rodzaj przechodzi w inny rodzaj to słowo Ci daję, że przyjmę ewolucję jako fakt, tak jak i układ planet.

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    Powiedz mi, czy wg Ciebie fakt np. że słonie kiedyś zrzuciły włosy jest ewolucją? A jeśli nie, to czym jest?
    a zrzuciły?
    jeśli zrzuciły to pewnie im było za gorąco, więc jest to dowód na ADAPTACJĘ do otaczającego środowiska, adaptację a nie ewolucję.
    No chyba, że Wy przez ewolucję rozumiecie własnie adaptację, ale to nie to samo-ewolucja przejście jednego rodzaju w inny.
    Czy słoń zrzucając włosy stał się świnią?albo nią stanie za milion lat?słoń dalej jest słoniem.
    Tak jak ja hoduję psy. To że Amerykańce pomieszali pudla z pinczerkiem i innymi i wyszedł piękny sznaucerek, którego mam w domu to dowód na ewolucję?bo pies zmienił wygląd?i charakter?
    NIE, bo ten pies jest dalej psem, a nie kozicą!
    A jeszcze co do doboru naturalnego...no mnie jakoś nie ciągną samce psa, kozy, żubra czy wieloryba, a jedynie rodzaj męski w obrębie rodzaju LUDZKIEGO.
    Ostatnio edytowane przez Krysia ; 05-11-2009 o 07:42
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

trudny temat...

wszechświat liczy sobie około 15 - 20 miliardów wiosenek, nasza planeta ma ok 5 miliardów lat, pierwsze formy życie na niej 3,5 miliarda lat, ale profesjonalne badania antropologiczne już tylko w najlepszym wypadku 100-120 lat, bomba atomowa - 64 lata, ms windows - 20 lat

O czym mowa? - że naukowe poznanie świata dopiero raczkuje. Ale nawet przy obecnym stanie wiedzy i techniki daje się obserwować zmiany zachodzące we wszechświecie, w odległych galaktykach. A na ziemi pierwsze ślady sugerujące biologiczne pochodzenie paleontolodzy znaleźli w skałach datowanych na ok. 3,8 miliarda lat; najstarsze znaleziska żywych organizmów pochodzą sprzed 3,5 mld lat (cyjanobakterie).

a co po drugiej stronie?
    Teoria kracjonistyczna (i ta flozoficzna i ta biblijna) na poparcie której nie ma absulutnie żadnego dowodu. Ma jednak ogromną przewagę. Nie odwołuje się do rozumu - lecz daje gotowe rozwiązanie i wszystkie odpowiedzi na wszystkie pytania. Wyjaśnia wszystko - choć z naukowego punktu widzenia nie wyjaśnia kompletnie niczego.(bo nie musi - jest częścią wiary).

No a jak to się ma do współczesnego oblicza kobiety w XXI wieku? wedle pierwszej teorii kobieta jest efektem ewolucji - wedle drugiej tworem skończonym, doskonałym dziełem Boga.

każdy musi sam wybrać co mu pasuje - i to w tym wszystkim jest najciekawsze.
    Sapere aude.

Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez wp.krzysztof Zobacz posta
    No a jak to się ma do współczesnego oblicza kobiety w XXI wieku? wedle pierwszej teorii kobieta jest efektem ewolucji - wedle drugiej tworem skończonym, doskonałym dziełem Boga.

każdy musi sam wybrać co mu pasuje - i to w tym wszystkim jest najciekawsze.
    Nooo, doskonałym, bo się Bóg uczył na błędach (wpierw stworzył Adama przecież), z dalszych eksperymentów Bóg jednak już zrezygnował stworzywszy kobietę
    PS-kreacjonizm nie neguje żadnych ze znalezisk naukowych, wręcz przeciwnie naukowcy je wykorzystują, aby udowodnić fałszywość założeń w teorii ewolucji właśnie;-)
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    Nooo, doskonałym, bo się Bóg uczył na błędach
    ... z tą doskonałością w mojej wypowiedzi to była tylko kurtuazja... i ukłon w stronę kobiety XXI wieku. nie bierz dosłownie - jak jest każdy widzi
    Sapere aude.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)