Pokaż wyniki od 1 do 10 z 145

Wątek: Oblicza kobiety w XXI wieku

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

Domyślnie Odp: Oblicza kobiety w XXI wieku

trudny temat...

wszechświat liczy sobie około 15 - 20 miliardów wiosenek, nasza planeta ma ok 5 miliardów lat, pierwsze formy życie na niej 3,5 miliarda lat, ale profesjonalne badania antropologiczne już tylko w najlepszym wypadku 100-120 lat, bomba atomowa - 64 lata, ms windows - 20 lat

O czym mowa? - że naukowe poznanie świata dopiero raczkuje. Ale nawet przy obecnym stanie wiedzy i techniki daje się obserwować zmiany zachodzące we wszechświecie, w odległych galaktykach. A na ziemi pierwsze ślady sugerujące biologiczne pochodzenie paleontolodzy znaleźli w skałach datowanych na ok. 3,8 miliarda lat; najstarsze znaleziska żywych organizmów pochodzą sprzed 3,5 mld lat (cyjanobakterie).

a co po drugiej stronie?
    Teoria kracjonistyczna (i ta flozoficzna i ta biblijna) na poparcie której nie ma absulutnie żadnego dowodu. Ma jednak ogromną przewagę. Nie odwołuje się do rozumu - lecz daje gotowe rozwiązanie i wszystkie odpowiedzi na wszystkie pytania. Wyjaśnia wszystko - choć z naukowego punktu widzenia nie wyjaśnia kompletnie niczego.(bo nie musi - jest częścią wiary).

No a jak to się ma do współczesnego oblicza kobiety w XXI wieku? wedle pierwszej teorii kobieta jest efektem ewolucji - wedle drugiej tworem skończonym, doskonałym dziełem Boga.

każdy musi sam wybrać co mu pasuje - i to w tym wszystkim jest najciekawsze.
    Sapere aude.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez wp.krzysztof Zobacz posta
    No a jak to się ma do współczesnego oblicza kobiety w XXI wieku? wedle pierwszej teorii kobieta jest efektem ewolucji - wedle drugiej tworem skończonym, doskonałym dziełem Boga.

każdy musi sam wybrać co mu pasuje - i to w tym wszystkim jest najciekawsze.
    Nooo, doskonałym, bo się Bóg uczył na błędach (wpierw stworzył Adama przecież), z dalszych eksperymentów Bóg jednak już zrezygnował stworzywszy kobietę
    PS-kreacjonizm nie neguje żadnych ze znalezisk naukowych, wręcz przeciwnie naukowcy je wykorzystują, aby udowodnić fałszywość założeń w teorii ewolucji właśnie;-)
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    Nooo, doskonałym, bo się Bóg uczył na błędach
    ... z tą doskonałością w mojej wypowiedzi to była tylko kurtuazja... i ukłon w stronę kobiety XXI wieku. nie bierz dosłownie - jak jest każdy widzi
    Sapere aude.

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Cudowna dyskusja. Dziękuję. Baaardzo mi się podoba.

Ps. Już wiem, jak to zdjęcie wygląda. Jak powstanie- opublikuję. Może to nie będzie to konkursowe, ale to będzie właśnie TO zdjęcie!

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Trzymamy kciuki!!!
    i POWODZENIA!!!!!!!!!
    ps-nie stresuj się aż tak wartością techniczną, jak się pojawią szumy czy inne bliżej nieokreślone niespodziewajki, treść najważniejsza
    i czekam na efekt!!!
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)