Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 3 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 145

Wątek: Oblicza kobiety w XXI wieku

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Domyślnie Odp: Oblicza kobiety w XXI wieku

OK Krysiu, "udowadniają".

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    no co różne są;-)
    nie wszystkie wierzą w ten bełkot intelektualny, który nam serwują inni-o CO2, świńskiej grypie czy ewolucji

O to mi właśnie jedynie chodzi, bo nie mam zamiaru się spierać o jakość i ilość skamielin.

Co nie jest bełkotem intelektualnym w kwestii powstania życia na ziemi? Co jest choćby bardziej prawdopodobne i dlaczego, na jakiej podstawie.

I dlaczego nazywasz to bełkotem, aż tak niedorzeczna jest ta teoria? Tak pełna nonsensów i bzdur?

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Masz rację teoria ewolucji, która głosi , że życie powstało samo z siebie, a potem ewoluowało i stawało się kolejno bakterią, rozwielitką, rybą, jaszczurką, ptaszkiem, słoniem, ryjówką, czy człowiekiem jest niedorzeczna, nonsensowna i pełna bzdur, a do tego nie masz na nią ani jednego dowodu, że tak było.
    Inne skamieliny się zachowały, a TE akurat TE nie
    Powtarzam chodzi o przechodzenie między rodzajami organizmów, bo to,że różne różniaste gatunki się tworzyły i tworzą ciągle na naszych oczach to nie jest to samo i tak się dzieje i to jest normalne. Ale powstanie kolejnej rasy psa to nie to samo co powstanie świnio-psa?albo delfino-rekina?
    No ale czemu mnie to nie dziwi, że z taką zaciekłością tego bronicie;-)
    Tak jak inni bronią globalnego ocieplenia wywołanego przez człowieka, a nie przez cykliczne zmiany na słońcu, choć człowiek tego CO2 wyrzuca do atmosfery raptem 1 promil, ukarać wulkany za nadmiar emisji co2, aaaa i oceany bo te to dopiero!
    Tak jak padły żarówki na pseudo-energooszczędne (te tańsze, które i tak większość będzie kupowało ani nie są energooszczędne, ani tym bardziej ekologiczne, bo zawierają rtęć, te droższe zresztą też tę rtęć mają)
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Chcesz powiedzieć, że dziwna rzeczą jest fakt, iż coś nie przetrwało miliarda lat? Mnie to nie dziwi, więc nie oczekuje dowodów pokazujących "początek".

Że brakuje jakiegoś ogniwa, nie oznacza, że łańcuch jest fikcją.

Że nie jest naukowo dowiedzioną teorią oczywiście zgoda.

Oczywiście dziwi mnie, że wiele gatunków wg nauki ewoluowało znacząco,a inne ponoć od milionów się zupełnie nie zmieniły, no ale może to wynik tego dostosowania się do warunków.
    W przyrodzie są też dziwadła na miarę Twojego świnio-psa - popatrzmy na dziobaka choćby.

Ja nie bronię zaciekle, ja się dziwię, że Ty zaciekle atakujesz.

Nie nazywasz tego prawdopodobną, możliwą aczkolwiek dziurawą może teorią, tylko stekiem bzdur.

Kreacjoniści bzdur według Ciebie nie opowiadają?

Wg tego toku myślenia powinnaś ich sprowadzić do jeszcze niższego poziomu.

Poza tym popełniasz nadużycie.

Skoro nie ma dowodów potwierdzających ewolucję, jak również dowodów potwierdzających trafność innej teorii, to nie można stwierdzić, że jest ona bzdurą, bo ...nie masz na to dowodów

Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    Chcesz powiedzieć, że dziwna rzeczą jest fakt, iż coś nie przetrwało miliarda lat? Mnie to nie dziwi, więc nie oczekuje dowodów pokazujących "początek".
    jaki początek?
    ja nie chcę pozostałości początku tylko niech będzie chwili obecnej czyli środka;-)
    Paniał już?
    Są dużo starsze skamieliny wykopywane w setkach tysięcy, dinozaury, mamuty, jakieś roślinki, mikroorganizmy, do wyboru do koloru.
    Jeśli naprawdę jeden rodzaj organizmu przeszedł w inny rodzaj to musiało się coś zachować.
    No nie udawaj, że nie rozumiesz tego. I już nie lej wody, że nie ma bo nie miały prawa się zachować np ryby z nogami, albo delfin z nogami, albo rozwielitka ze skrzydłami, cokolwiek.
    Gdyby tak było musiał zostać ślad, jak po tym wszystkim co jest znajdowane mamuty nie-mamuty, dinozaury itd.
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

A dlaczego musiały być kiedykolwiek ryby z nogami, czy inne słonie ze skrzydłami?

Na forum od
    09.2006

No a skąd się wzięły różne rodzaje np. zwierząt wg. teorii ewolucji?
    Bronisz i wierzysz w coś czego nie znasz?
    Wow!
    Chciałabym mieć takiego męża!zawsze i wszędzie niezależnie od tego co bym zrobiła by mnie kochał!;-)
    Bogdan Loebl

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

W kategorii "Powsigadka Roku" przyznaję tej dyskusji max
    (nigdy bym nie podejrzewała, że na forum bieszczadzkim będzie omawiany temat wydzielin)

a jako obraz kobiety XXI wieku proponuję zdjęcie robota wieloczynnosciowego w seksownej bieliźnie

a i jeszcze znalazłam takie ło cóś:
    http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,2000838.html

Bieszczadnik Awatar wp.krzysztof
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    jaki początek?
    ja nie chcę pozostałości początku tylko niech będzie chwili obecnej czyli środka;-)
    Paniał już?
    Nigdy nie zaciekawiły Cię dziwne stworzenia żyjące obecnie? np pingwiny - po co im skrzydła skoro nie latają ? Albo ssaki wodne - takie delfiny.
    albo żółwie(rozmnażają się na lądzie, ale żyją w wodzie), krokodyle, węże.

przeczytaj to:http://www.gadyiplazypolski.amend.pl/
    a zwłaszcza ten fragment:

Kolejny podrząd tworzą węże (Serpentes). Wyróżniają się one charakterystycznym, wydłużonym, pozbawionym kończyn ciałem, nie występuje już u nich pas piersiowy (barkowy) ani mostek. Istnieje jednak kilka rodzin (np. Boidae), u których przedstawicieli zachowały się pozostałości pasa miednicowego. .....

Często w tej grupie zwierząt obserwowany jest dymorfizm dotyczący drugorzędowych cech płciowych. Na przykład u węży boa rudymenty kończyn dolnych, widoczne w postaci pazurów po obu stronach steku, są u samców większe niż u samic. Płeć żmii można określić na podstawie wyglądu ogona u samców jest on długi i cienki, u samic zaś krótki i mniej spiczasty. Większość węży składa jaja, niektóre jednak rodzą żywe młode. Do podrzędu tego należy 15 rodzin liczących około 2600 gatunków.

Co to wszystko TWOIM zdaniem znaczy?

oto inna ciekawostka:
    http://archeowiesci.wordpress.com/20...odkiem-waleni/

Ważący tylko 50 kg zwierzak to pradziad 3600 razy cięższego płetwala błękitnego oraz innych waleni, a także hipopotamów – przekonuje w “Nature” Hans Thewissen, prof. anatomii z Northeastern Ohio Universities Colleges of Medicine and Pharmacy w Rootstown.

Nazwany Indohyus zwierzak należał do parzystokopytnych i przypominał małego jelonka. Naukowcy odnaleźli jego szczątki sprzed 48 mln lat w Kaszmirze. Ich badania wykazały kilka podobieństw w budowie czaszki oraz ucha współczesnych waleni i prehistorycznego “jelonka”, których nie ma u innych parzystokopytnych. Naukowcy ustalili również, że Indohyus żył w wodzie.

Świadczy o tym badanie składu izotopów tlenu w jego zębach – jest on podobny jak u dzisiejszych zwierząt wodnych. Kolejny dowód to jego kości, które miały wyjątkowo grubą warstwę zewnętrzną. Budową przypominają kości hipopotamów, którym dodatkowy ciężar pomaga chodzić po dnie zbiornika. “Jelonek” też najpewniej to robił, bo jego nogi nie były przystosowane do pływania.

Oczywiście z miniaturowego jelonka nie od razu wyrosły walenie. Proces przejścia ze środowiska lądowego do wodnego wymagał powolnych przystosowań. Polegały one przede wszystkim na wykształceniu nowego sposobu poruszania się i zmianach fizjologicznych, które umożliwiły życie w dużo gęstszym od powietrza środowisku. Zwierzęta musiały wypracować nowe sposoby dostrzegania i polowania, stworzyć skuteczny sposób oddychania -wszak są to ssaki i oddychają płucami, a nie skrzelami. Dlatego nozdrza z przodu pyska przewędrowały na sam szczyt czaszki.

Przykładów o które prosisz są tysiące, dlatego tak trudno jeden najważniejszy przytoczyć. Bo który jest ten jeden i ostateczny. I która dziedzina nauki ma powiedzieć to ostatnie słowo - bioologia, antropologia, archeologia, palentoologia ?
    Sapere aude.

Na forum od
    09.2006

Dziękuję Asiu o to prosiłam!
    Ktoś mnie zrozumiał!!!
    Sprawdzę to dogłębnie!!!
    Bogdan Loebl

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

No naprawdę nie ma za co
    Tylko Krysia nie szukaj tych ryb z nogami teraz w jeziorze...bo zimno i ciemno...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)