Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Śniegołomy

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Śniegołomy

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    PiotrB pyta o:
    Generalnie jest taka zasada że w wyższych partiach drzewa lepiej przetrzymały, a im bardziej w dół tym gorzej. Tu spotkasz przewrócone całe drzewa które trzeba omijać nakładając sił i drogi, Zimą będzie jeszcze gorzej.
    faktycznie niżej jest gorzej, ale nie do końca. Na podejściu na Jasło od strony Cisnej jest w zasadzie "czysto", za to zejście z Fereczatej do Smereka, a szczególnie końcówka od stokówki w dół to już prawie tragedia (tak było w połowie zeszłego miesiąca). Ostatni odcinek poszliśmy po prostu na szagę, szlakiem nie było sensu.
    Zauważyłem też, że większą przeszkodą są powalone mniejsze drzewa iglaste, na których zalegał śnieg. Stanowiły barierę niedopokonania. Trzeba je omijać. Wielkie zwalone buki czy świerki było łatwiej przejść.
    Słyszałem, że gmina Komańcza bardzo ucierpiała, stąd moje pytanie o odcinek Duszatyn-Jeziorka, tam ponoć było strasznie dużo śniegołomów, które trzeba omijać klucząc po lesie.
    Oj dużo pracy czeka po zimie.
    Ostatnio edytowane przez PiotrB ; 12-12-2009 o 09:54 Powód: :)
    Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny :)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów