S.B., jesteś kapitalny
EDIT: Po chwili zastanowienia i refleksji napiszę jednak dlaczego wysłałbym tamten wątek w kosmos. Rozczaruję Cię S.B. bo nie o treść się rozchodzi, tamtego maila przeczytałem w całości dopiero teraz. Chodzi o link zamieszczony w pierwszym poście na forum przez nowego usera. Takie linki to obecnie w zdecydowanej większości przypadków spam lub inne świństwo. Wklej sobie do Googla jakiś istotny fragment tamtego postu i sprawdź gdzie ta sama treść się pojawiła. Ja dostałem ponad 200 odpowiedzi, ten post pojawił się w identycznej lub bardzo podobnej formie w 200 miejscach.
W tym przypadku autorowi nie chodziło o dyskusję bo nikt nie jest w stanie prowadzić dyskusji na dziesiątkach czy setkach portali ale o to, by jak najwięcej osób kliknęło na link. Dzięki temu wzrosła tzw. liczba odsłon linkowanej strony, strona podskoczyła w rankingach a dzięki temu jej właściciel może np. więcej zarobić na reklamach (czy też sprzedać domenę drożej, zmienić jej profil bazując na dużej "oglądalności" lub zrobić masę innych rzeczy).
Gdyby nowy user w pierwszym liście wychwalał pod niebiosa moje zdjęcia dając "przy okazji" jakiś link to też byłbym zwolennikiem wykasowania takiego postu.
Reasumując: treść tamtego postu nie miała najmniejszego znaczenia, byle była "chwytliwa". Ważny był link. Dałeś się złapać na tę przynętę.

Odpowiedz z cytatem