Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 77

Wątek: Nowy mężczyzna XXI wieku

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar wp.krzysztof
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

Domyślnie Nowy mężczyzna XXI wieku

W wątku o Współczesnych Paniach pojawiły się odniesienia do współczesnych mężczyzn. Dajmy więc Paniom z naszego forum okazję, aby szerzej wypowiedziały się na temat oblicza współczesnego mężczyzny.

Jako wstępniak proponuję artykuł o współczesnych mężczyznach, napisany (oczywiście) przez kobietę. (Źródło: http://www.innastrona.pl/lifestyle_nowyfacet.phtml)

Nowy mężczyzna XXI wieku

Nie pali, nie pije, długo żyje

"Chłopaki nie płaczą" - zapewnia piosenka. Powszechnie akceptowany wzorzec męskich rytuałów obliguje największego nawet pantoflarza do bohaterskich czynów. Mężczyzna nie odczuwa strachu, nie wie co to ból, ma stalowe mięśnie. Jeździ samochodem jak wariat i z każdego wypadku wychodzi bez szwanku. Prawdziwy facet wypija litr wódki i dzielnie trzyma się na nogach a przygody seksualne przeżywa taśmowo. Każdy ojciec chciałby wychować swego syna na "prawdziwego mężczyznę", choć z pewnością sam oddalony jest od tego ideału o lata świetlne. Niestety, polska rzeczywistość jest szara. Niedawne badania obnażyły polskiego mężczyznę jako seksualnego leniucha. Statystyczna ilość kontaktów seksualnych należy w Polsce do najniższych na świecie. Średnia długość życia polskiego Adama też jest dużo niższa niż na Zachodzie, zachorowalność na typowo męskie choroby, takie jak rak prostaty - wysoka. Polscy mężczyźni po prostu nie dbają o siebie. Przeciętny reprezentant męskiej rasy w naszym społeczeństwa nosi przed sobą pokaźnej wielkości brzuch, a jego twarz i postura są nie tylko odbiciem niezdrowego trybu życia i cholerycznego usposobienia licznych, ale też wrodzonych wad genetycznych,. Zgroza!

Mam nadzieję, że zbliżając się do Europy dostrzeżemy, że już za linią Odry przestaje obowiązywać taryfa ulgowa dla "brzydkiej płci". Tam bowiem czyni się bardzo wiele, by walorami estetycznymi mężczyźni nie ustępowali kobietom. Mężczyzna XXI wielu ma mieć całkiem odnowioną powierzchowność i wnętrze. Facet, po którym widać, że życie przejechało się po nim jak czołg, przestał być "interesujący". Z mody wyszła szorstka, niezdrowa i pokryta plamami pigmentu cera na twarzy. Zwisający brzuch nie uwodzi nawet za kierownicą sportowej limuzyny. Mężczyzna, który pragnie być atrakcyjny i odnieść sukces w życiu zawodowym i prywatnym, musi robić dokładnie to samo, co od lat czynimy my - kobiety, a z czego się potajemnie wyśmiewał: Chodzić do kosmetyczki, do masażystki, na solarium, a jeśli trzeba - do chirurga plastycznego. Także w łazience konieczny jest cały arsenał środków upiększających i pielęgnujących. Krem przeciw zmarszczkom, krem złuszczający, środki powstrzymujące wypadanie włosów, homeopatyczne krople przeciw nadciśnieniu i obrzękowi prostaty... Wszystko to jest bardzo ważne. Jednak najważniejsza jest zmiana stylu życia. Mężczyzna XXI wieku musi mieć świadomość, że ciągły stres jest samobójczy, podobnie jak brak snu i wypoczynku. "Cmentarze są pełne niezastąpionych ludzi" - napisał Stanisław Jerzy Lec. I ta mądra fraszka powinna być mottem życiowym wszystkich, którzy na pierwszym miejscu stawiają pracę i karierę.

Nowy mężczyzna XXI wieku nie pali, alkohol i kawę pije bardzo umiarkowanie. Je dużo więcej potraw zbożowych, owoców i warzyw a mniej wieprzowiny z kartoflami. Amerykański ruch społeczny "real-age" opublikował dane, z których wynika, że każdy świadomy mężczyzna powinien przestrzegać kilku wydłużających życie reguł:
    - dająca zadowolenie praca społeczna wydłuża życie o 3,5 roku
    - spożywanie ryby raz w tygodniu daje 2,7 lat więcej
    - unikanie przeziębień to wydłużenie życia o 4 lata
    - dieta oparta o warzywa i potrawy zbożowe - 3,5 roku
    - słuchanie relaksującej muzyki w samochodzie - 3,5 roku
    - harmonijne życie towarzyskie i otaczanie się przyjaciółmi - życiorys dłuższy o 6,5 lat!
    Z drugiej strony można stracić aż 12 lat wypijając codziennie więcej niż 3 filiżanki kawy.

Austriacki uczony, profesor Markus Metka wydał niedawno książkę pod tytułem "Nowy mężczyzna", w której dowodzi, że mężczyźni, prowadzący aktywne życie seksualne, wyglądają przeciętnie o 12,5 lat młodziej niż ich rówieśnicy. Aby do późnego wieku zachować potencję, profesor zaleca następującą dietę: Ostrygi, pestki dyni, łosoś, ziemniaki z cynamonem i goździkami a na przystawkę sałatkę owocową z liśćmi mięty. Natomiast jak ognia unikać należy smażonych kotletów z polanymi tłuszczem ziemniakami oraz lodów. Taki suty posiłek skutecznie blokuje produkcję witalizującego testosteronu.

Hormony to temat sam dla siebie. Estrogen - przeciwdziała zawałowi i osteoporozie. Testosteron stymuluje przyrost masy mięśniowej, podwyższa gotowość seksualną (libido) i ma wpływ na dobre samopoczucie. Melatonina wzmacnia system obronny organizmu. Wszyscy naukowcy ostrzegają, że zażywanie hormonów w czystej formie jest niezwykle ryzykowne dla zdrowia. Tym niemniej, medycyna oferuje kurację hormonalną mężczyznom w wieku przekwitania. Wielu osobom, cierpiącym na dolegliwości tego okresu, przynosi ona skuteczną ulgę.

Najważniejszym jednak elementem kampanii przedłużania życia jest aktywność fizyczna. Poprawia ona krążenie, ułatwia wchłanianie przez organizm tlenu, łagodzi stres, poprawia humor i przydaje optymizmu, rozluźnia napięcie i sprowadza sen. Regularny wysiłek zapobiega chorobom serca, cukrzycy, otyłości i osteoporozie. Ludzie aktywni mają mniejsze problemy z porzuceniem nałogu palenia. Zdrowy mężczyzna w średnim wieku powinien korzystać z siłowni 3 - 4 razy w tygodniu od 30 do 60 minut.

Nowy mężczyzna XXI wieku płacze. Bo płacz pomaga zredukować napięcie psychiczne. A przede wszystkim dlatego, że staje się bardziej świadomy i wrażliwy. I wcale się tego nie wstydzi.

Aniela Cygler
    Sapere aude.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Nowy mężczyzna XXI wieku

Co to za spam???
    możesz w skrócie?bo wymiękłam po pierwszym opisie mężczyzny.
    A najlepiej swoimi słowami opowiedz co autor miał na myśli zakładając taki topic
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

Nieco ponad 120 sekund na przeczytanie, przemyślenie i sensowną wypowiedź.
    Jesteś tak szybka, że nie zdążyłaś przeczytać a już odpisujesz.(to jak z tym robotnikiem, co to taczek nie zdążył załadować, bo taki zajęty pracą)
    Gdzie tu spam? - i co mam Ci przetłumaczyć?

Przepraszam że edytuję, ale dopowiem, jeśli nie zrozumiałaś. Chodzi o wątek na temat oblicza współczesnego mężczyzny, i to jak postrzegają go współczesne kobiety. Co tu wyjaśniać?
    Ostatnio edytowane przez wp.krzysztof ; 10-11-2009 o 14:09
    Sapere aude.

Na forum od
    09.2006

Spamem jest to co wkleiłeś na co potrzebne jest aż 120 sekund , aby to przeczytać!zaczęłam i wymiękłam, wolę sobie pozostałe 100 sekund nawet i w sufit popatrzeć, niż czytać jakies dyrdymały napisane przez...no właśnie: KTO to u licha jest ta pani Aniela???
    Jakiś autorytet?Czy kto, że mam tracić aż 120 sekund na czytanie jej wypocin?
    Nie lepiej było po prostu założyć topic: jak kobiety postrzegają współczesnego mężczyznę?
    Prosty konkretny temat i przejrzysty;-)))))
    Bogdan Loebl

Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    Spamem jest to co wkleiłeś .....
    wolę sobie pozostałe 100 sekund nawet i w sufit popatrzeć, niż czytać jakies dyrdymały .......
    Czy kto, że mam tracić aż 120 sekund na czytanie jej wypocin?
    No dobra. WYBACZ MI TE PIEPRZONE STRACONE 120 SEKUND
    proszęęęęęęęęęęę
    Sapere aude.

Na forum od
    09.2006

Nie wybaczę straconych 120 sekund NIGDY!!!;-))
    bo ja nie straciłam 120 sekund, tylko maksymalnie 20
    Przy pierwszym akapicie mi się znudziło, a jak zobaczyłam podpis jakaś Aniela czort wie kto to mną zatrzęsło , bo nie interesuje mnie zdanie pani Anieli!
    Jak już to Wasze zdanie i opinie i te nigdy prawie nie są mi obojętne, bo to jest ciekawe co i kto myśli. Ale Wasze, bo Was znam normalnie bądź wirtualnie tylko.
    Bogdan Loebl

Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

Krysiu-Orsini, poddaję się, wątek do kosza
    amen
    Sapere aude.

Na forum od
    09.2006

Nie dlaczego?
    Temat fajny.
    Chętnie się czegoś dowiem jaki jest współczesny męzczyzna, ale wg. użytkowników tego forum
    Rozumiesz o czym mówię?
    Zacznij od siebie: jaki wg Ciebie jest mężczyzna XXI wieku?
    Bogdan Loebl

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Krysiu jako, że lubię Cię bardzo to myślę, że współczesny mężczyzna podobnie jak Ty - współczesna kobieta jest małpą, może mniej owłosioną, nie aż tak garbiącą się, ale jednak małpą
    Marcin

Na forum od
    09.2006

Może Ty siebie za małpę uważasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ok, Ty jesteś małpą.
    A pozostali Panowie?czujecie się małpami?
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)