Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 77

Wątek: Nowy mężczyzna XXI wieku

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar maciejka
    Na forum od
    07.2009

Domyślnie Odp: Nowy mężczyzna XXI wieku

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    A wiesz co-mężczyzn zdecydowanie wolę w starym typie i wolę stać w miejscu z taką właśnie wizją mężczyzny, który mi wymieni koło w aucie jak złapię kapcia, naprawi zamek w drzwiach, czy będzie na tyle silny, że będzie dźwigał za mnie ciężary.
    I jeszcze jedno uwielbiam nie trafiające się już u "nowego mężczyzny"-całowanie na powitanie kobiet w rękę!!!i puszczanie pań drzwiami przodem-to się zdarza i u "nowego mężczyzny" ale tak na 50% już tylko
    A wiesz co mężczyzna w starym typie będzie oczekiwał od Ciebie, żebyś siedziała w domu, a nie po świecie biegała, zajęła się dziećmi i domem, z pracy zrezygnowała bo on Was utrzyma, za to czekała na niego z gorącym obiadem jak sterany z roboty wróci i najlepiej mało językiem peplała bo od tego jest telewizor. A w rączkę to on pocałuje swoją sekretarkę, piękną nieznajomą przepuści przodem, koleżance koło zmieni, sąsiadce zamek naprawi

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez maciej_ka Zobacz posta
    , z pracy zrezygnowała bo on Was utrzyma, :
    ten punkt to mi sie podoba!!! gdzie ci prawdziwi mezczyzni????
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    ten punkt to mi sie podoba!!! gdzie ci prawdziwi mezczyzni????
    no właśnie
    mi też się podoba ja tam mogę być kurą domową
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Oj Kochana no to właśnie chyba obraziłaś panów piszących na tym forum
    Nie zauważyłam, żeby którykolwiek z nich tego właśnie oczekiwał od swojej wybranki serca. Wręcz przeciwnie jeśli ta tylko wyraża chęć to są przeszczęśliwi, że mogą ją ze sobą zabrać w góry, w świat, gdziekolwiek chce ona jechać. I puszczają ją w drzwiach, dbają o nią i widać , że nie jest to na pokaz, a z miłości. A dla mnie są właśnie starego typu-pocałuje w rękę, puści przodem, pomoże jak potrzeba bezinteresownie.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Biorąc pod uwagę temat, to tutaj pole do popisu mają właściwie kobiety… niech sobie piszą a faceci niech czytają i się uczą. Czytając post Buby, czytając o gejach i metroseksualnych facetach… wymiękam. Jako dziecko zapamiętałem swojego dziadka, który dzień zaczynał od golenia i mycia się później. Patrzyłem na cały ten rytuał z rozdziawioną gębą, bo było na co! Najpierw było ostrzenie brzytwy na specjalnym pasku ze specjalnymi sprzączkami do zawieszenia, następnie sprawdzanie ostrości przez cięcie w powietrzu włosa z głowy (może to było dla mnie tylko tak pod publiczkę…. niestety już nie wiem), mydlenie twarzy mydłem w kawałku i pędzelkiem i wreszcie samo golenie brzytwą… mnie wtedy dreszcze przechodziły gdy na to patrzyłem, później mycie i okropienie wodą kolońską… zapach pamiętam taki zbliżony do 4711 (kiedyś jako dorosły szukałem tego zapachu by mieć w zapachu pamięć po dziadku). Dziadek, zwolennik Piłsudskiego, jednak nie zapuszczał wąsów. Nie był urzędnikiem ani jakimś gogusiem, zarządzał w jakimś majątku stajnią i transportem a ręce miał spracowane…. robotnicze. W kącie na prawidłach stały buty z wysoką cholewą zawsze super wypastowane, garnitur na niedzielę błysk. Był metroseksualny???
    No dobra… to o moim dziadku, teraz ja. Do pracy w garniturze, codziennie nowa koszula, krawat, codziennie ogolony, skropiony wodą. Taka robota…. Cholera nie mogę inaczej…. Nawet casual nie przejdzie, chociaż bym chciał.
    Kontestacja, kontestacja co jest dobre na wakacjach, a już w szkole wszyscy grzeczni uczesani i bezpieczni (chyba tak to szło?). Po wakacjach ja tak mam… po pracy nie mogę patrzeć na garnitur, ale wymogi są jednak inne gdy jestem w niej. Taka kultura pracy!
    Jeśli Bubo Twoimi typami facetów są tacy jak opisujesz ….. to przecież tylko Ty jako kobieta ich wybierasz, robisz sobie selekcję wśród mężczyzn. Jeśli tak utrzymasz na zawsze swoje postanowienie o wizji faceta, to pozostanie to tylko Twoim wyborem. Jeśli zmienisz to spojrzenie, to najwyżej kiedyś pośmiejesz się z tego.
    Inaczej podchodzi do tego Krysia.
    Każda kobieta ma swoją wizję faceta XXI wieku. Jeśli tych metroseksualnych odrzucą kobiety, to faceci będą się musieli zmienić… no nie mają innego wyjścia. Kobiety zresztą też… no gdzieś ta chemia musi zadziałać. Chyba, że już nadejdą takie czasy, że już chemii nie będzie i cały wzajemny sexapil weźmie w łeb.
    Ostatnio edytowane przez Recon ; 12-11-2009 o 10:06 Powód: poprawiona nazwa wody kolońskiej i poważnego błędu nazwiska Marszałka
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Cytat Zamieszczone przez Recon1 Zobacz posta
    ...Każda kobieta ma swoją wizję faceta XXI wieku. Jeśli tych metroseksualnych odrzucą kobiety, to faceci będą się musieli zmienić… no nie mają innego wyjścia. Kobiety zresztą też… no gdzieś ta chemia musi zadziałać. Chyba, że już nadejdą takie czasy, że już chemii nie będzie i cały wzajemny sexapil weźmie w łeb.
    Tak to już jest w przyrodzie, że jest różnorodna, a poza tym ideały i wizje jedną stroną, a rzeczywistość drugą. Jedna woli ogolonych, druga brodatych, trzecia łysych, a czwarta szczerbatych, piąta szarmanckich, szósta chamowatych. Ideały są, ale życie je często weryfikuje i niewiele z nich końcem końców pozostaje. Cechą człowieka jako gatunku jest to, że jego seksualność wyraża się na wiele sposobów są skrajności, ale jest jeszcze wielej opcji mezo-. Często powierzchowne mody są tylko przykrywką do starych prawideł.
    Marcin

Bieszczadnik Awatar Xiro
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

SB, poważnie wystraszyłeś mnie tym opisem w pierwszym poście.... tylko TRZY kawy dziennie? Nie miało tam być "więcej niż 3 filiżanki kawy przy każdym posiłku"?!

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Przyznaję-ten wątek mało mnie interesuje.Nie sądzę też,że moje zdanie na coś komuś się przyda.Uważam,że najgorszy typ mężczyzny (nie ma tu nic do rzeczy jego "opakowanie"ani czas, w którym występuje) to osobnik nie dojrzały emocjonalnie,tzw wieczny gówniarz!

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez WUKA Zobacz posta
    .Uważam,że najgorszy typ mężczyzny (nie ma tu nic do rzeczy jego "opakowanie"ani czas, w którym występuje) to osobnik nie dojrzały emocjonalnie,tzw wieczny gówniarz!
    ale fajnie jak ktos jest "wiecznie mlody" mimo wieku. Ja to cenie w ludziach. A nie ze konczy lat 25 i uwaza ze tego czy tamtego juz mu nie wypada bo trzeba spowazniec, wydoroslec i zachowywac sie jakby sie kija polknelo..

. Jako dziecko zapamiętałem swojego dziadka, który dzień zaczynał od golenia i mycia się później. Patrzyłem na cały ten rytuał z rozdziawioną gębą, bo było na co! Najpierw było ostrzenie brzytwy na specjalnym pasku ze specjalnymi sprzączkami do zawieszenia, następnie sprawdzanie ostrości przez cięcie w powietrzu włosa z głowy (może to było dla mnie tylko tak pod publiczkę…. niestety już nie wiem), mydlenie twarzy mydłem w kawałku i pędzelkiem i wreszcie samo golenie brzytwą… mnie wtedy dreszcze przechodziły gdy na to patrzyłem, później mycie i okropienie wodą kolońską… zapach pamiętam taki zbliżony do 4711 (kiedyś jako dorosły szukałem tego zapachu by mieć w zapachu pamięć po dziadku). Dziadek, zwolennik Piłsudskiego, jednak nie zapuszczał wąsów. Nie był urzędnikiem ani jakimś gogusiem, zarządzał w jakimś majątku stajnią i transportem a ręce miał spracowane…. robotnicze. W kącie na prawidłach stały buty z wysoką cholewą zawsze super wypastowane, garnitur na niedzielę błysk. .
    fajnie napisales o tym dziadku! wierze ze mialo to ogromny urok! :)

[FONT=Calibri][Był metroseksualny???T]
    co innego umycie sie, skropienie sie woda kolonska i wypastowanie butow a co innego cotygodniowe wizyty u kosmetyczki i wklepywanie o roznych porach dnia w rozne czesci geby roznistych kremow i odzywek.. ja tam widze zasadnicza roznice

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    No wybacz maciejko, ale jak nie obrażać feministek jak to jest czysta głupota!
    Jak inaczej można nazwać to, że ktoś uważa, że kobiety są równe mężczyznom w każdej dziedzinie. Czy nie głupotą jest uważanie, że kobieta będzie dobrym weterynarzem na wsi i spokojnie sobie poradzi z porodami u krów?No toż to głupota i to czysta!Bo niejednemu mężczyźnie zabrakło siły, żeby cielaka wyciągnąć, a co dopiero kobiecie. I przykłady można by mnożyć.
    .
    kobiety na traktory!!!!
    Ostatnio edytowane przez buba ; 12-11-2009 o 11:20
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    ale fajnie jak ktos jest "wiecznie mlody" mimo wieku. Ja to cenie w ludziach. A nie ze konczy lat 25 i uwaza ze tego czy tamtego juz mu nie wypada bo trzeba spowazniec, wydoroslec i zachowywac sie jakby sie kija polknelo..
    WUKA Ci już odpisała.
    Co innego "młodość ducha", a co innego nieodpowiedzialność.

Czy ceniłabyś faceta, który założył rodzinę a nie pracuje i nie zarabia bo nie lubi ( a nie ma innych ważnych powodów) ?
    Albo zrobi kobiecie dziecko a potem uchyla się od odpowiedzialności.
    To właśnie takie zachowanie można określić jako "gówniarstwo".

Pozdrowienia

Basia

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)