Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 77

Wątek: Nowy mężczyzna XXI wieku

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Nowy mężczyzna XXI wieku

Cytat Zamieszczone przez WUKA Zobacz posta
    .Uważam,że najgorszy typ mężczyzny (nie ma tu nic do rzeczy jego "opakowanie"ani czas, w którym występuje) to osobnik nie dojrzały emocjonalnie,tzw wieczny gówniarz!
    ale fajnie jak ktos jest "wiecznie mlody" mimo wieku. Ja to cenie w ludziach. A nie ze konczy lat 25 i uwaza ze tego czy tamtego juz mu nie wypada bo trzeba spowazniec, wydoroslec i zachowywac sie jakby sie kija polknelo..

Cytat Zamieszczone przez Recon1 Zobacz posta
    . Jako dziecko zapamiętałem swojego dziadka, który dzień zaczynał od golenia i mycia się później. Patrzyłem na cały ten rytuał z rozdziawioną gębą, bo było na co! Najpierw było ostrzenie brzytwy na specjalnym pasku ze specjalnymi sprzączkami do zawieszenia, następnie sprawdzanie ostrości przez cięcie w powietrzu włosa z głowy (może to było dla mnie tylko tak pod publiczkę…. niestety już nie wiem), mydlenie twarzy mydłem w kawałku i pędzelkiem i wreszcie samo golenie brzytwą… mnie wtedy dreszcze przechodziły gdy na to patrzyłem, później mycie i okropienie wodą kolońską… zapach pamiętam taki zbliżony do 4711 (kiedyś jako dorosły szukałem tego zapachu by mieć w zapachu pamięć po dziadku). Dziadek, zwolennik Piłsudskiego, jednak nie zapuszczał wąsów. Nie był urzędnikiem ani jakimś gogusiem, zarządzał w jakimś majątku stajnią i transportem a ręce miał spracowane…. robotnicze. W kącie na prawidłach stały buty z wysoką cholewą zawsze super wypastowane, garnitur na niedzielę błysk. .
    fajnie napisales o tym dziadku! wierze ze mialo to ogromny urok! :)

Cytat Zamieszczone przez Recon1 Zobacz posta
    [FONT=Calibri][Był metroseksualny???T]
    co innego umycie sie, skropienie sie woda kolonska i wypastowanie butow a co innego cotygodniowe wizyty u kosmetyczki i wklepywanie o roznych porach dnia w rozne czesci geby roznistych kremow i odzywek.. ja tam widze zasadnicza roznice

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    No wybacz maciejko, ale jak nie obrażać feministek jak to jest czysta głupota!
    Jak inaczej można nazwać to, że ktoś uważa, że kobiety są równe mężczyznom w każdej dziedzinie. Czy nie głupotą jest uważanie, że kobieta będzie dobrym weterynarzem na wsi i spokojnie sobie poradzi z porodami u krów?No toż to głupota i to czysta!Bo niejednemu mężczyźnie zabrakło siły, żeby cielaka wyciągnąć, a co dopiero kobiecie. I przykłady można by mnożyć.
    .
    kobiety na traktory!!!!
    Ostatnio edytowane przez buba ; 12-11-2009 o 11:20
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    (...)
    Ja natomiast (gwoli rewanżu) napiszę tak:
    Czy mógłbyś nie robić błędów ortograficznych w b. ważnym polskim historycznym nazwisku ? Zwłaszcza że swój post nr 49 (w tym wątku) pisałeś 11 listopada !
    A napisałeś w nim (wiernie cytuję):
    (...) Dziadek, zwolennik Piłsudzkiego, jednak nie zapuszczał wąsów. (...)
    Tak się zwróciłem dziś rano do Recona.

A teraz cóż widzimy ?
    Owego błędu ów Recoński post już nie zawiera. Na szczęście jednak kol. Zbyszek był na tyle sprawiedliwy, że pod postem zamieścił adnotację (cyt.):
    "Ostatnio edytowane przez Recon1 : Dzisiaj - 10:06 Powód: poprawiona nazwa wody kolońskiej i poważnego błędu nazwiska Marszałka "

Ale wzbudza to kontrowersję innej natury.

Czy nie mamy tu do czynienia z naruszeniem regulaminu Naszego Forum ?
    Tzw. zwykły user ma tylko 1 godz. czasu na dokonanie ew. zmian w tekście, a moderator Recon1 pozwolił sobie to uczynić (skorygować własny post) po kilkunastu godzinach. A gdybym ów błąd wytknął Mu później, to i ta autokorekta byłaby jeszcze późniejsza.

Czyżby nawet na forum internetowym byli równi i równiejsi ?
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

No ale czy nazwa moderator właśnie nie wynika z tego, że dana osoba moderuje forum?a więc nie tylko kasuje, ale i ingeruje w posty, w tym własne.
    Bo Stały Bywalcze szczerze to ja nie bardzo rozumiem Ciebie teraz.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar wp.krzysztof
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

Coś na rzeczy chyba jednak jest.
    Już dość dawno temu, Danuta Rinn - na jednym z festiwali dramatycznie wołała "Gdzie ci mężczyźni?????"

- Gdzie ci mężczyźni, prawdziwi tacy,
    - mmm, orły, sokoły, herosy!?
    - Gdzie ci mężczyźni na miarę czasów,
    - gdzie te chłopy!? - Jeeeee!

- Dookoła jeden z drugim jak nie nerwus, to histeryk,
    - drobny cwaniak, skrzętna mrówa, niepoważne to, nieszczere.
    - Jak bezwolne manekiny przestawiane i kopane,
    - gęby pełne wazeliny, oczka stale rozbiegane.
    - Bez godności, bez honoru, zakłamane swoje racje
    - wykrzykuje taki w domu śmiesznym szeptem po kolacji,
    - śmiesznym szeptem po kolacji, śmiesznym szeptem po kolacji...

- Gdzie ci mężczyźni . . .

- Bojownicy spraw ogromnych, owładnięci ideami
    - o znaczeniu wiekopomnym, i wejrzeniu, jak ze stali.
    - Gdzie umysły epokowe, protoplaści czynów większych,
    - niż pokątne, zarobkowe kombinacje tuż przed pierwszym.
    - Nieprzekupni, prości, zacni, wielkoduszni i szlachetni.
    - Gdzie zeoni, gdzie tytani woli, czynu, intelektu,
    - woli, czynu, intelektu, woli, czynu, intelektu...?

- Gdzie są prawdziwi mężczyźni tacy,
    - mmm! orły, sokoły, bażanty?
    - Gdzie ci mężczyźni - u-u-u - na miarę czasów,
    - gdzie te franty - jeeeeee!

hmmm... "śmiesznym szeptem po kolacji" - jeśli rzeczywiście tak to jest, to cosik kiepsko z nami panowie
    Sapere aude.

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

No ale czy nazwa moderator właśnie nie wynika z tego, że dana osoba moderuje forum?a więc nie tylko kasuje, ale i ingeruje w posty, w tym własne.
    Bo Stały Bywalcze szczerze to ja nie bardzo rozumiem Ciebie teraz.
    Krysiu, przypuszczam, że dobrze wiesz, o co mi chodzi, tylko tak się ze mną droczysz.
    Ale mimo to Ci wyjaśnię:

1. Wszyscy na forum mamy regulaminową 1 godzinę na zmianę tekstu napisanego przez siebie postu. Po upływie tej 1 godziny opcja korekty zostaje już zablokowana.

2. Owej "blokady" nie ma natomiast moderator. I słusznie - ale swoje uprawnienia moderator posiada dla innych celów, niż poprawianie chyłkiem własnych błędów. Bo cudzych błędów ortograficznych (nawet w pisowni sławnych nazwisk) to on już nie poprawia (a zresztą, po co).

3. Załóżmy, że to ja jestem takim moderatorem. Często ze sobą dyskutujemy (lubię to), spieramy się nawet. Załóżmy, że to Ty wychwytujesz jakiś mój lapsus z postu z dnia poprzedniego (lub jeszcze wcześniejszego), publicznie to cytujesz i zwracasz mi (słusznie) uwagę.

4. Ja wtedy koryguję ów mój dość stary już post (mam tę przewagę nad Tobą, że mogę to uczynić zawsze, nie tylko do 1 godz.).

5. I Ty wychodzisz wtedy "na dudka". Na forum zostaje bowiem fałszywy cytat, można by Cię nawet posądzić o jego fałszerstwo.

Bardziej jasno chyba nie można tego wytłumaczyć.

Do WP Krzysztofa.
    Jeśli "piłeś" tym tekstem do mnie, to informuję Cię, że nie martwię się, iż nie jestem "typem mężczyzny" ulubionym przez Danutę Rinn. Owa piosenkarka także zresztą nie jest (i nigdy nie była) w moim typie. I jako piosenkarka, i jako kobieta, abyśmy mieli jasność.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Na forum od
    09.2006

SB no słowo Ci daję, że nie rozumiem i to nie rozumiem dalej. Bo to, że Recon zmienił posta po tym jak mu zwróciłeś uwagę na błędy to przecież jak słusznie sam zauważyłeś jest napisane pod postem, że takowa zmiana była. Więc jak niby wyszedłeś na dudka? Temu można też i zaradzić po prostu cytując kogoś, a wtedy nawet jak zmieni u siebie to nie zmieni u Ciebie w cytacie-jeśli by zmienił u Ciebie w cytacie to wtedy myślę, jest dopiero powód do krzyku.
    A co do piosenki pani Rinn...
    ja tam znam takich mężczyzn o jakich ona śpiewa
    I to nawet TU na forum, ale nie będę wymieniać, bo jednakoż każdy mężczyzna jest próżny, więc nie dam żadnemu powodu do obrośnięcia piórkami z dumy hihihi
    Ostatnio edytowane przez Krysia ; 12-11-2009 o 13:02
    Bogdan Loebl

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Buba! Nie myl "gówniarstwa" z "młodym duchem"!To są dwie różne sprawy.Chodzi mi o odpowiedzialność.Nie lubię zgrzybiałych duchem młodych ludzi jak również tych starych co to jeszcze nie dorośli.!

Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

eeech ...Stały Bywalcze, to nie było do Ciebie. Jeśli widzisz tu jakąś zbieżność, to jest ona najzupełniej przypadkowa i niezamierzona

W temacie edytowania postów ex post (ale zbitka mi wyszła), regulaminu forum w tej materii, ect. - nie wypowiadam się.

... każdy mężczyzna jest próżny, więc nie dam żadnemu powodu do obrośnięcia piórkami z dumy hihihi
    no.... zgadzam się. Próżny jest każdy, ale pusty niekoniecznie...
    Sapere aude.

Na forum od
    09.2006

Miałam na myśli próżny, proszę mi tu nie imputować jakiś pustaków, bo takiego pana piszącego na tym konkretnym forum nie znam.
    Pustaki chyba w ogóle są w mniejszości i bardzo nieliczni.
    Bogdan Loebl

Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

...proszę mi tu nie imputować jakiś pustaków....
    imputować? ... no co Ty?
    raz próbowałem coś imputować (co za głupie słowo) pewnej kobiecie - mało co w pysk nie dostałem... he he

mnie chodziło o synonim
    Sapere aude.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)