Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
No ale czy nazwa moderator właśnie nie wynika z tego, że dana osoba moderuje forum?a więc nie tylko kasuje, ale i ingeruje w posty, w tym własne.
Bo Stały Bywalcze szczerze to ja nie bardzo rozumiem Ciebie teraz.
Krysiu, przypuszczam, że dobrze wiesz, o co mi chodzi, tylko tak się ze mną droczysz.
Ale mimo to Ci wyjaśnię:

1. Wszyscy na forum mamy regulaminową 1 godzinę na zmianę tekstu napisanego przez siebie postu. Po upływie tej 1 godziny opcja korekty zostaje już zablokowana.

2. Owej "blokady" nie ma natomiast moderator. I słusznie - ale swoje uprawnienia moderator posiada dla innych celów, niż poprawianie chyłkiem własnych błędów. Bo cudzych błędów ortograficznych (nawet w pisowni sławnych nazwisk) to on już nie poprawia (a zresztą, po co).

3. Załóżmy, że to ja jestem takim moderatorem. Często ze sobą dyskutujemy (lubię to), spieramy się nawet. Załóżmy, że to Ty wychwytujesz jakiś mój lapsus z postu z dnia poprzedniego (lub jeszcze wcześniejszego), publicznie to cytujesz i zwracasz mi (słusznie) uwagę.

4. Ja wtedy koryguję ów mój dość stary już post (mam tę przewagę nad Tobą, że mogę to uczynić zawsze, nie tylko do 1 godz.).

5. I Ty wychodzisz wtedy "na dudka". Na forum zostaje bowiem fałszywy cytat, można by Cię nawet posądzić o jego fałszerstwo.

Bardziej jasno chyba nie można tego wytłumaczyć.

Do WP Krzysztofa.
Jeśli "piłeś" tym tekstem do mnie, to informuję Cię, że nie martwię się, iż nie jestem "typem mężczyzny" ulubionym przez Danutę Rinn. Owa piosenkarka także zresztą nie jest (i nigdy nie była) w moim typie. I jako piosenkarka, i jako kobieta, abyśmy mieli jasność.