Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Jaromir Nohavica

Mieszany widok

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Domyślnie Odp: Jaromir Nohawica

Nie wstydzę się przyznać, że w Jarku zakochałem się od pierwszego wejrzenia , a po obejrzeniu "Roku diabła" to już w ogóle zwariowałem na jego punkcie. Facet jest jedyny w swoim rodzaju i wymyka się wszelkim próbom szufladkowania. Trzeba go posłuchać i jeśli się go "kupi", to na całe życie. Naprawdę trudno znaleźć jego w Polsce jego odpowiednika, czyli kogoś, kto - reprezentując taki gatunek muzyki - tyle lat byłby obecny na scenie i trzymałby taki poziom.

No i warto wspomnieć, że koncert Nohavicy w Teatrze na Wodzie w Łazienkach (sierpień 200 był pierwszym koncertem wysłuchanym live przez 9-miesięczną naonczas Marcównę. Co prawda przysypiała w trakcie niektórych kawałków, ale budziła się na oklaski i aktywnie się dołączała do aplauzu A koncert "Doma" od lat na stałe gości w naszych odtwarzaczach: domowym (DVD) i samochodowym (CD).

Jeszcze dodam, że na studiach miałem lektorat czeskiego, z którego niewiele wyniosłem, ale - po zapoznaniu się z Jarkiem - na stare lata wróciłem do podręczników.

Koniec peanu, cześć pieśni

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Mamy już bilety! Dla mnie to będzie już (dopiero) czwarty koncert Jarka. Dla Julii pierwszy. Na pewno napiszę recenzję

PS. Koncert 11 stycznia- najlepszy czas, żeby się zaczął Rok Diabła.(vide film Petra Zelenki pod tym samym tytułem!)

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

No i po koncercie. Jarek Nohavica zagrał piękny koncert. Zagrał specjalnie dla Julii. WUKI, Wojtka Myśliwca i mnie. I dla paru innych osób (kilkuset). Ja miałem szczęście być na jego koncercie czwarty raz, miałem więc pewne wyobrażenie, ale ci, co byli pierwszy raz musieli być zachwyceni. Bo Jarek z płyt jest fantastyczny, ale Jarek na koncercie jest absolutnie rewelacyjny. Kto był, ten wie, a kto nie był, niech koniecznie pójdzie. Rzekłem!
    A gdzie recenzja, zapytacie? W poście Marcowego, nic dodać, nic ująć.

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

powiem tak -Nohavica i bieszczadnicy- to przedziwna mieszanka..bo dlaczego On i Bieszczady ??...
    " ..kto był, ten wie.." - oj, wie, wie...
    tylko wam pozazdrościć żeście mogli Jarka posłuchać w ten srogi zimowy wieczór

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów