Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Lodownia...

Mieszany widok

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

Domyślnie Lodownia...

..Napewno wielu z Was trafiło w swoim wędrowaniu na piwniczki... tak tak, te stare obrośnięte piwniczki, zasypane, gruz, żmije.. korzenie.. opuszczone wioski.. I oczywiście mając pysznie w wyobraźni zastanawialiście się jak to dawniej bywało.. jaką żywność przechowywano.. jak konstruowano... itd. Otóż mnie również temat ów nęcił i świdrował myśli nie jednego wieczora tuż przed zaśnięciem.. bo sam chce kiedyś sobie postawić taką piwniczkę i co by na prąd nie wydawać mieć ekelogiczną lodówkę... lodownię wręcz.. przeszukując internet trafiłem na arcyciekawy wątek , który Wam serdecznie polecam.. bo ktoś wykonał kawał dobrej roboty dla pożytku wielu jak mniemam... a to tu: http://forum.muratordom.pl/200-letni...nia%20lodownia
    mam nadzieję że nie zniknie z netu za szybko , miłego czytania...

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Domyślnie Odp: Lodownia...

Kurcze!Ale ciekawa sprawa!Wygląda pobieżnym okiem na schron raczej.A spodziewałam się "piwniczki"!

Literat Roku 2013

Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

..najciekawszy jest opis forumowicza który ma smykałke do technologicznych sprawi i rozkminił wszystko na cacy... opisując dosyć ciekawie, teraz się zastanawiam czy nei będzie to obowiązkowy element mojego "Bukowego" domu...

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

O,gdyby kiedyś powstał z marzeń mój "Dom Pod Gwiazdami" to też bym chciała mieć coś takiego.Zwłaszcza,ze na gracy z Unią !

Literat Roku 2013

Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

..dla zainteresowanych budową piwnicy dwukomorowej.. w jednej 10 stopni i w drugiej 0... podejrzałem na innym forum troszkę... http://www.cohabitat.net/mybb/showthread.php?tid=216

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów