Rzecz w tym, że ja nie bronię wcale akcji pod tytułem "wycinanie dup" bo też uważam że to duża przesada, ale z drugiej strony uważam, że to nie jest powód aby od razu odwoływać kogoś administracyjnie z funkcji moderatora.
Niech się najpierw sam zastanowi, a także wypowie.
Dlatego głosowałam na "nie".
@Piskal - nie wiem czy bym się obraziła. Gdybyś napisał: "Bazia Z. to dobra dupa" - to pewnie nieaczkolwiek trochę głupio by mi było, zaś gdybyś napisał "ty stara dupo" - to pewnie tak. Jak widać to samo słowo może mieć bardzo różne znaczenie, w zależności od kontekstu.
Dobra moderacja jest dużą umiejętnością, jak dotąd - nie miałam nigdy zastrzeżeń do moderatorów tego forum (chociaż sama zarobiłam niegdyś parę punktów karnych, jednak teraz uważam że słusznie).
Kiedy mnie wymoderowano przydzielając punkty karne, na początku byłam wściekła, tym bardziej, ze uważałam ze nie napisałam nic złego, a tylko (nie używajac słów wulgarnych) odpowiedziałam na zaczepkę.
Ale po zastanowieniu uznałam jednak ze moderator miał rację.
Sądzę że dyskusja nie zaszkodzi, ale nie należy przedwcześnie podejmować decyzji administracyjnych.
A poza tym - więcej luuuzu.
Wiem ze o niego trudno. Sama czasem nie potrafię wykazać wystarczającego luzu w niektórych sytuacjach, ale staram się.
B.

Odpowiedz z cytatem