Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
Robercie Kresowiaku... napisz czasem, jak Ci tam idzie przeszczepianie się w zielone krzoki. To będzie na pewno ciekawa relacja:)
Pozdrawiam,
Derty
Na dzień dzisiejszy niewiele się zmieniło, szukamy ciagle domku. Miałem być w Bieszczadach od 1 lipca i zająć się na całego poszukiwaniami odpowiedniego domu (i całego związanego z nim obejściem), ale musieliśmy ze względu na komplikacje zdrowotne żony (jest w ciąży) przełożyć wszystkie wyjazdy co najmniej do 1 sierpnia :(( z tego co podejrzewamy to jak już znajdziemy coś odpowiedniego (a do oglądania jest sporo domów, siedlisk itd) to pewnie będziemy siedzieli tam na okrągło już podczas remontów ale do tego czasu pewnie jeszcze parę tygodni musi minąć :((

Tak przy okazji zapytam "tubylców" - przepraszam za zwrot - których terenów najlepiej unikać a które są ciekawe, nie mam na myśli odśnieżania czy takich podobnych sytuacji ale np w miejscowości gdzie do tej pory miszkałem wszyscy kiedyś kupowali domy i działki "pod lasem" a nie na granicy z miastem i dzisiaj ja mieszkam pod miastem a ich pod lasem zalewa co roku woda (mówię o wodzie która wlewa się przez okna do piwnic tak że pieców CO nie widać chodzi mi o takie sytuacje jakby ktoś z osób mieszkających w Bieszczadach mógł mi cos podpowiedzieć będę wdzięczny. Oczywiście po dokładnych oględzinach dam jeszcze znać gdzie i co kupiliśmy ale na razie będę wdzięczny za wszelką pomoc i rady dobrych i życzliwych mieszkańców najpiekniejszych terenów Polski. Pozdrawiam