..i ludzie ch...je , w ogóle Niski... to same krzaczory z błotem i obsranymi obejściami... sklepów ni mo, prądu ni mo... telewizja nie odbiera... interneta nima.. nic nima..
..i ludzie ch...je , w ogóle Niski... to same krzaczory z błotem i obsranymi obejściami... sklepów ni mo, prądu ni mo... telewizja nie odbiera... interneta nima.. nic nima..
i mnóstwo wycieczek z dziecmi przyjeżdza i te dzieci strasznie krzyczą,
i psy są co wszystkich po nogach gryzą
i można chodzić tylko w gumofilcach
i stacja benzynowa jest tylko jedna, ale daleko bardzo daleko
O rany to ja jestem nowa fala osadniczna
I oczyszczalnie swoja buduje.
Swoje pole grodze.
No to widze ze jest zle.
A tak powaznie to w lata poznych siedemdziesiatych umyslilam sobie ze kiedys sie tu pobuduje- chwilke trwalo ale sie udalo.
I jeszcze najwazniejsze- ja tam u siebie jestem, od lat jezdze i nie czuje sie obco, u siebie jestem.
Nawaliłyśta sie czego , czy jak?
To powietrze morowe takie!
WUKA
www.wukowiersze.pl
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
dziabka1 (domyślam się jedyna, jak każdy człowiek:), ten drewniany dom to była karczma, jak rzadko prowadzona przez Łemków, rzadko nie rzadko, a w Nowicy też karczmę prowadzili Łemkowie, rodzina o nazwisku Bichuniak, ich potomkowie wrócili do Bielanki.
Karczmę z Uścia obiecał wójt gdzieś postawić, nie wiem gdzie, ale ma być, tyle, że karczma powinna stać przy drodze, jak to karczma...
A to rondo to nie wiem na jaki .... ale wójt dumny
A w Niskim jest brzydko, owszem, błoto i rozkład, nie wpadajcie, hehehe
co nie zmienia faktu, że pod nr 13 w Nowicy zapraszam:)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)