Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 99

Wątek: Policja szuka wandala, który zniszczył ścieżkę dydaktyczną w Bieszczadach

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie Odp: Policja szuka wandala, który zniszczył ścieżkę dydaktyczną w Bieszczadach

Cytat Zamieszczone przez trzykropkiinicwiecej Zobacz posta
    ale w tym wątku nie o hipokryzji...
    Tu się zgadzam, choć panosząca się hipokryzja wszędzie i wszędzie, wdarła się oczywiście w zastępy tzw miłośników przyrody, ekoludów itp. i ukazuje swe oblicze w naszych bidnych Bieszczadach, a więc nas boli.
    Zakłamanie w dziedzinie ochrony przyrody to oczywiście temat na jakiś oftopowy wątek. Lecz wydaje mi się, że byłby on niezwykle ciekawy. Może kiedyś się zbiorę i przypomnę zapomniany już dawno temu list PROPu ws mankamentów naszego systemu OP. Żaden publikator nie zajął się tą listą 70 kilku zarzutów. A z każdego wyłazi zakłamanie naszych elyt w tej dziedzinie.
    I nie tylko elyt.
    Pozdrawiam,
    Sorry za oftopic
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Policja szuka wandala, który zniszczył ścieżkę dydaktyczną w Bieszczadach

Cytat Zamieszczone przez jotek Zobacz posta
    . Ale Buba łaskawie mnie sprowokowała pisząc: Nic dziwnego jak taka osoba zobaczy zerwana tabliczke to faktycznie nie pozostaje nic innego jak siasc i sie rozplakac bo caly pomysl na wedrowke bierze w leb. Choć wszyscy - łącznie z Moderatorem - wiedzą, że do mnie pije, broń Boże nie uważają, iż w ten sposób mnie obraża...
    gdzies to napisalam ze to do ciebie?? pisalam ogolnie- setki takich ludzi spotyka sie w gorach.. a ze tak odebrales to juz nie moja wina..

chyba ze na zasadzie starego przyslowia: uderz w stół...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Fiaa Zobacz posta
    Szkoda, że nie szuka wandala, co Obnogę spalił. Najwyraźniej to wandalizm nie był.
    przeciez to nie byl wandalizm tylko porzadkowanie terenu celem nadania bieszczadzkiej turystyce wlasciwego nurtu! czego maja sie po okolicy szwendac jakies podejrzane wloczegi- co to i za nocleg gminie kasy nie zostawia, w restauracji nie zjedza, a i potem bez szlaku poleza.. same straty! jeszcze szanowno turysci przyjada wywoskowanym autkiem, takich zobacza- ubloconych i niepachnacych fiolkami i co sobie pomysla o bieszczadach? jeszcze sie zniesmacza i nie wroca za rok?

obnoga zniknela jak zniknelo schronisko w negrylowie, suchych rzekach, chatka w komanczy, na wanka dziale, baza na jaworniku... i wiele wiele innych ktore pozostana tylko w naszych wspomnieniach..jak zniknela knajpka w dwerniku...tak jak znikaja tez opuszczone obiekty jak hotel robotniczy w tarnawie..

to tez nie byl dla mnie zwykly wandalizm.. to byla zapewne celowa akcja promujaca pewien trend...przeprowadzana zgodnie z prawem i za akceptacja duzej czesci spoleczenstwa..

przypomina mi sie piosenka kaczmarskiego
    To już nie polowanie, nie obława, nie łów!
    To planowe niszczenie gatunku!"...
    Ostatnio edytowane przez buba ; 14-12-2009 o 08:25
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar komisaRz von Ryba
    Na forum od
    05.2008
    Rodem z
    dziki wschód

tak sobie czytam i mnie olśniło, a gdyby tak wszystkie znaki przy drogach usunąc ? Ci co znają droge ew. są dobrymi kierowacmi to sobie poradzą, a reszta niech dokładnie planuje trasę i jeździ ostrożnie, a nalepiej niech sidzi w domu. Ruch się zmniejszy i bezpieczniej będzie.

a co do gór to skasować szlaki, znaki,
    skasować infarstrukturę co się juz dzieje
    Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    obnoga zniknela jak zniknelo schronisko w negrylowie, suchych rzekach, chatka w komanczy, na wanka dziale, baza na jaworniku... i wiele wiele innych ktore pozostana tylko w naszych wspomnieniach..jak zniknela knajpka w dwerniku...tak jak znikaja tez opuszczone obiekty jak hotel robotniczy w tarnawie..

to tez nie byl dla mnie zwykly wandalizm.. ..
    (na marginsie zniszczyć szlak to + , zniszczyć (spalić) chatę to -)
    dobra dalej
    przeorać obowdnicę, nie wpuszczać nigogo przypadkowego, żadnych matek z dziećmi, młodych bez doświadczenia, przypadkowych co nie wiedza po co itp.
    i w końcu będzie normalnie, tylko prawadziwi miłośnicy w 100% przygotowani, znający góry, wiedzacy gdzie i po co idą w pełnym zachwycie nad otaczjącą przyrodą.

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

ale histeryzujecie...ale emocje :)))) mam wrażenie że niektórzy wręcz szochają i gryzą pieść pisząc posty na komputerze. a tymczasem na szlakach bieleją kości zaginionych turystów. Te nie zjedzone prze wilki i lisy rzecz jasna.
    Przejdźcie najpierw wszystkie wyznakowane już szlaki, a okaże sie że nowe już wam nie będą potrzebne bo "złapiecie cug".
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Bieszczadnik Awatar komisaRz von Ryba
    Na forum od
    05.2008
    Rodem z
    dziki wschód

bo ja to się po górach z globusem szlajam
    no zupełnie poważnie, swego czasu nocowaliśmy w jakiejś szkole, patrzymy idzie ekipa: mapniki, plecaki, kompasy, noże a raczej bagnety, kurtki moro, no osprzetowieni że mucha nie siada, wiec raczylismy pożyczyć z szkoły globus i wedrujemy z naprzeciwka z pełną powagą komentyjąc trasę, wrażenia bezcenne

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Fajnie jest wejśc do chaty socjologów na otrycie rozejrzeć sie i z niewinną miną mruknąc do siebie: "aaa... to jest ta słynna bacówka pod Honem:)" Usmiechajcie sie ludziska jak najwięcej:) pozdrawiam i spadam
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Orli.Gałąz
    Guest

Buba ma rację!
    Ostatnio edytowane przez Orli.Gałąz ; 14-12-2009 o 12:48

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Czy "wandal" zniszczył i zostawił,czy zniszczył i posprzątał?

Posprzątał.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)