Teraz to już zupełnie nic nie rozumiem.
Napisał Stały Bywalec (na zielonym forum)

Andrzeju, diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach.
Mogłoby powstać mylne wrażenie, że to moja inicjatywa i że wykorzystuję Cię w roli pośrednika, "listonosza". A tego chciałbym uniknąć.

Poza tym znakomita większość "antagonistów" tego forum i tak tu bywa, czytając je bez logowania się. Mam co do tego pewną informację (podsłuchaną w "Pędzącym Króliku") , nazwijmy ją ... techniczną.
Ciekawość to po prostu element ludzkiej natury, zresztą w pozytywnym słów tych znaczeniu.
Tak więc ów "przekaz wiadomości" z forum na forum raczej nie będzie potrzebny.

Tylko że chodzi o umożliwienie dyskusji osobom, które nie chcą się TAM rejestrować. A to zabrzmiało, jakby Kaziu nie chciał nas dopuścić do głosu i sprowadzić do roli biernej widowni, albo zmusić do zarejestrowania na zielonym. Czy to nie jest to drugie dno? Zresztą nie wszyscy chcą TAM bywać (vide Krysia)i mają do tego prawo. Kaziu, nie chcesz wspólnej dyskusji? Może mam za małą wyobraźnię, może brak mi empatii, ale nie widzę tutaj chęci porozumienia między podziałami.I to nie z naszej strony.

Do Michała: czy w takiej sytuacji nadal uważasz, że to przekłamanie, że Kaziu wyprowadził stąd KIMB ?

Przekażcie to SB, przekopiujcie, albo coś.
Ja już mam powoli dość .