Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Dolinki Bieszczadzkie do pracy dyplomowej

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

Domyślnie Odp: Dolinki Bieszczadzkie do pracy dyplomowej

oj nie czepiajta sie.. znać a znać...
    Choćby dolina zalana rzeką San i Solinka... niewiele ośrodków wczasowych wzdłuż jeziora ma oczyszczalnie...

patuśka
    Guest

Oj ludzie ludzie ja szukam u was pomocy a wy mnie z błotem mieszacie, ok dzięki za rady i inne uwagi trzymajcie sie temat uważam za zamknięty.

patuśka
    Guest

I dziękuję wszystkim życzliwym osobom, (trzykropkiinicwiecej dobry pomysł), jak coś to odezwę się na PRV.

ulla_
    Guest

Skoro jeździsz trochę po Bieszczadach, to na pewno zauważyłaś, że gdziekolwiek byś nie wyruszyła to idziesz górami lub dolinami, typowych płaszczyzn jest dość niewiele. Dlatego właściwie każde wybrane przez Ciebie miejsce będzie miłym dla oka projektem graficznym. Miejsc zagrożonych zanieczyszczeniami, których tworzenie jest skutkiem wzrastającej popularności Bieszczadów jest niestety coraz więcej. Najlepszym przykładem jest rejon Jeziora Solińskiego, który może całkiem ciekawie wyjść w takim projekcie, a pisania jest naprawdę dużo. Następnie lecąc z Wołkowyi w stronę Terki i Dołżycy, można spotkać się z postępującą tam infrastrukturą, a co za tym idzie "brudem", Ustrzyki Górne i okolice no i tak można naprawdę długo wymieniać. Zagłębiając się w szlaki i ścieżki turystyczne też można się nieźle przerazić co było 15 lat temu, a co jest teraz. Poszukaj, poszperaj, a na pewno coś ciekawego przykuje Twoją uwagę.

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

..apropos jezior, kilka lat temu harcerze podczass swojej akcji cyklicznej "Florek" sprzątali Myczkowce i okolice pływając na rowerkach i zgarniając tony śmieci, zupełnie całkiem przypadkowo odnajdując spore rury z różnych miejsc wypluwające syf prosto do wody... "urocze" znalezisko zostało zgłosznie odpowiednim służbom, jednak padał mnie wiecej taka odpowiedź : siedźcie cicho bo to ma długie ręce i mocne plecy, nie chcecie żeby Wam fundusze obcięto i robiono problemy? ..tak więc... ojczyzno nasza piękna , zdrowa i kochana...

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

No to widzisz coś to dało-rury położono głębiej i nie rzucają się w oczy.
    Taki czarny humor.
    Dla mnie jest to wprost niezrozumiałe, że np takiej Wołkowyi nikt nie skontroluje-ile nieczystości na rok jest wywożonych z każdej posiadłości.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    Dla mnie jest to wprost niezrozumiałe, że np takiej Wołkowyi nikt nie skontroluje-ile nieczystości na rok jest wywożonych z każdej posiadłości.
    Trochę offtop,ale zaiste to dziwne...
    Moja wieś nieco większa jest od Wołkowej, na terenie żadnej Natury nie leży, ale w dolince leży.
    Posiada kilka sporych dzielnic dawniej wioskami będącymi, a nie jest tam rzadkością wizyta straży złożona celem obejrzenia rachunków za wywóz nieczystości...
    Ino u mnie łatwiej nalot zrobić bowiem większość gospodarzy pomieszkuje tam przez cały rok

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)