Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 71

Wątek: letnie lenistwo

Mieszany widok

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie Odp: letnie lenistwo

Cóż można robić w letni, upalny dzień?
    Można pójść na coś dobrego do baru, pogwarzyć z przyjaciółmi, wykąpać się na głębince.
    Przyjechali przyjaciele z Otmuchowa. Nastąpiła prezentacja nowego namiotu. Piękny taki, duuuży, całkiem nowy. Trzeba było pojechać do Komańczy po "coś na wieczór". Trafiliśmy akurat na dzień rynkowy. I mało nie kupiłem takiego cuda. Postawił bym na środku pola i pobierał opłaty za zdjęcia.
    Następnego dnia katastrofa: ktoś wlazł w kibelku nogami na deskę i zarwał.. Szybkie śledztwo nie ustaliło sprawcy. Podejrzenie padło na ludzi, którzy pośpiesznie wyjechali rankiem. Oględziny wykazały, że część desek jest spróchniała, ale konstrukcja się jeszcze trzyma. Leszek pojechał więc do tartaku i przywiózł kilka desek. Piłę i gwoździe mieliśmy. Do południa kibelek był jak nowy. Śliczna biała deska wyposażona została dodatkowo w plastikową klapę. Mimo naszych starań by w kibelku zawsze było czysto, to zawsze jakiś .... zostawi swoje brzemię na ścieżce i przyozdobi trawy wstęgą. Do wieczora na świeżym drewnie ktoś zostawił ślady butów. I po co sprzątać. Czy w domu taki ... też staje nogami na sedes?
    Jutro czeka nas dzień wycieczkowy jedziemy ...
    cdn
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Czytam i wspominam, opowiadam Renatce i ona też wspomina. Z tym, że ja wspominam flaki, a ona pierogi....
    Pozdrawiam
    bertrand236

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

I jedno i drugie "domowej" roboty. I jedno i drugie wyśmienite. Często, gdy nie chciało nam się gotować, to jedliśmy u Bożeny. Zawsze smacznie, zawsze w miłej atmosferze, przy piwie, przy kawie, pogwarka o codziennych i niecodziennych sprawach. Czasem Andrzej się przysiadł i snuł opowieść o życiu lasu.
    Pozdrowienia dla Renatki
    Długi

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Przepraszam Cię Długi za "wstawkę g......ą",ale sam o tym zacząłeś! W dobie powszechnego strachu o przeróżne HIVy,grypy i inne czerwonki,ludzie boją się normalnie(KULTURALNIE) korzystać z publicznie dostępnych przybytków dumania.Ja tego NIE USPRAWIEDLIWIAM i mam nadzieję,że ten co się tam zarwał,nieźle się ufaflonił.Jest dostępny w sprzedaży za kilka groszy spory asortymentjednorazowych ochraniaczy na sedes.Zawsze zabieram takowe w podróże,bo i w pociągach i innych miejscach strach i wstręt nie pozwala po ludzku skorzystać.W ostateczności pomysłowy Dobromir może sam wykonać cały pakiet takich osłon,choćby z papieru gazetowego z misternie dydartą dziurą.Piękne okoliczności przyrody to jedno,a palący problem to drugie.Nie da się bez tego obejść!

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Pora przedstawić naszego Nestora: 13 lat temu nadano mu imię Semen. I od tamtego czasu zawsze nam towarzyszy w letnich wędrówkach. Jednak od pewnego czasu zestarzał się nam bardzo i źle znosi nocne chłody. Przeto by nie pozbawiać go wypoczynku kupiliśmy małą przyczepkę. I przy okazji również moje stawy zostały dopieszczone. Teraz Semen już od rannych godzin zajmuje pozycję przy dyszlu i ma baczenie na całe pole. Nic nie umknie przed jego czujnym wzrokiem. No chyba, że śpi. A śpi twardo i często chrapie. Chrapanie go nie budzi. Mnie tak. Jest już całkiem głuchy. Nie słyszy nawet głośno wypowiedzianych słów: chcesz ciasteczko?
    cdn

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez długi Zobacz posta
    Pora przedstawić naszego Nestora: 13 lat temu nadano mu imię Semen......
    Oryginalnie to piszesz Długi, dobrze się czyta , z wielkim zainteresowaniem "otwieram" kolejne Twoje wspomnienia.
    Kiedyś przechodząc sierpniowym popołudniem brodem na Osławie ,z butami w ręce , widziałem Cię w Osławie ...chyba był upalny dzień.
    Co do Nestora rozumię , mój ma już 14 lat i nawet nie chce myśleć co .....
    Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na cd.
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Semen to chyba jakoś z litewska???
    Marcin

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Cytat Zamieszczone przez marcins Zobacz posta
    Semen to chyba jakoś z litewska???
    Raczej z ukraińska
    Za wikipedią:
    Semeni – dragoni formowani w XVII w. w Rzeczypospolitej Obojga Narodów, głównie na Ukrainie. Umundurowani byli na wzór Kozaków zaporoskich. Rekrutowano ich spośród ludności narodowości ukraińskiej, często Kozaków. Najczęściej uzbrojeni byli w muszkiety lontowe, lecz zdarzały się jednostki wyposażone w samopały. Używali także pistoletów i szabel. Niektóre formacje semenów, wzorem Kozaków zaporoskich, nosiły po 2 pary pistoletów (zwykli dragoni jedną). Organizowani byli w sotnie, liczące najczęściej po 100 ludzi, niekiedy nieco więcej. Liczne jednostki semenów wchodziły w skład prywatnych wojsk magnackich, rzadziej występowali w armii komputowej.
    łac. nasienie, plemnik
    Długi

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez długi Zobacz posta
    Raczej z ukraińska
    łac. nasienie, plemnik
    Długi
    no własnie, ja myślałam, że z łaciny
    Fantastyczna relacja-zazdroszczę, że tak potraficie-ja z moim ADHD w jednym miejscu bym nie wysiedziała i to rok w rok
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    Fantastyczna relacja-zazdroszczę, że tak potraficie-ja z moim ADHD w jednym miejscu bym nie wysiedziała i to rok w rok
    Wiosną, jesienią, nawet zimą wędrujemy. Były relacje. Latem króluje lenistwo.
    W nagrodę za miłe słowa jeszcze kilka "powietrznych" fotek. Tym razem okolice Smolnika.
    Pozdrawiam
    Długi

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)