Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: Zimowa jazda samochodem

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie Odp: Dziewicza "wyprawa"

właśnie wróciłem. Jechałem awd, wróciłem z napędem na tył. napęd na 4 laczki to jest zdecydowanie coś co zadowoli każdego. I nie dam sobie powiedzieć że nie. Przekonałem się sam, i pasażerów też. Po wizycie u mechanika i wsadzeniu przedniego wała za siedzenie, miałem cyrk z podjazdem pod przekaźnik w stronę Mucznego. Po roztopach chwycił mróz, lekka d... napędzająca ciężki motor na przodzie, do tego brak mojej wprawy.... no i miałem masę główkowania. Ale dało radę. Uważam że jeśli już nie awd, to lepiej napęd na tył. Jedne koła kręcą, drugie skręcają, rozwiązanie napędu na przód (kiedy koła napędzają i nadają kierunek jazdy a d... bezwładnie wlecze się za silnikiem..... ) do mnie wcale nie przemawia. Btw który napęd widać jak siada rozruch auta: kto widział żeby auto było ciągnięte? Wszyscy pchają auto- bo jest łatwiej. Z mechaniką auta też tak jest. Wózki w sklepach też są pchane na ogół a nie ciągnięte. Jedni wolą mimo wszystko ciągnąć, niż pchać :) ot co. Że niby łatwiej... a wystarczyłoby pomyśleć - tak jak mi, zapakować pakę metrówkami, i już problemu nie było :)
    Ostatnio edytowane przez Recon ; 06-01-2010 o 01:19 Powód: wykropkowano wulgaryzmy
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie Odp: Dziewicza "wyprawa"

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    ... do mnie wcale nie przemawia. Btw który napęd widać jak siada rozruch auta: kto widział żeby auto było ciągnięte? Wszyscy pchają auto- bo jest łatwiej. Z mechaniką auta też tak jest. Wózki w sklepach też są pchane na ogół a nie ciągnięte. Jedni wolą mimo wszystko ciągnąć, niż pchać :) ot co. Że niby łatwiej... a wystarczyłoby pomyśleć - tak jak mi, zapakować pakę metrówkami, i już problemu nie było :)
    1. Nie musi do Ciebie to przemawiać, ale wolę napęd na przód i tyle.
    2. Ja widziałem ciągnięte auto i to nie raz. Nawet Twoje zaciągałem. Zapomniałeś? A jeżeli myślisz o fizycznym ciągnięciu auta przez człowieka, to niedorzeczne to jest. Łatwiej zaprzeć się całym ciałem o kastę niż ciągnąć linę. Ciągnięcie auta, to nie przeciąganie liny pomiędzy dwoma drużynami.
    3. A widziałeś w sklepie taki wózek, co się paleciakiem nazywa? Z reguły jest ciągniety, a nie pchany. Ciekawe dlaczego?
    Pozdrawiam
    bertrand236

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)