Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: Zimowa jazda samochodem

Bieszczadnik Awatar hormon_so
    Na forum od
    01.2010
    Rodem z
    Solina PL / Nuneaton UK

Domyślnie Odp: Zimowa jazda samochodem

Polacam na Bieszczady ktores z Subaru. Posiadlem takowe ostatniej zimy i z 4 zimowkami z stalym napedem na 4 koleczka nie bylo problemu na zadnej asfaltowej drodze w Bieszczadach przez cala zime. Niewielkie problemy mialem dopiero jadac z Roztok do Solinki. Ale pol metra sniegu to troche za duzo jak na auto w sumie osobowe. :) Polecam ta marke tak ze wzgledow trakcyjnych, niezawodnosci jak i oryginalnosci. Tylko ta ekonomika :(
    pozdrawiam.

Bez przesady.. Tutaj naprawdę nie żyjemy na końcu świata i też mamy cywilizację :) Ale niektórym się wydaje, że jadąc w Bieszczady jadą na koniec świata ehhh... Ostatnio jadę sobie do Lutowisk piękny słoneczny dzień, troszkę lodu na drodze przysypanego śniegiem, czyli norma tutaj :) a przedemną jedzie jakiś idiota mercedesem na jakiejś rejstracji zaczynającej się na E i osiąga prędkość maksymalną 10km/h myślałem, że wyjdę i go walnę.. Dodatkowo miał jeszcze łańcuchy ehh..

Zaś, jeśli mówimy już o jeździe to w lecie nic nie denerwuje mnie bardziej jak to, gdy wracam sobie od mojej dziewczyny z Dwernika i jedzie przedemną jakiś turysta z zawrotną prędkością 30km/h!! Ja wszystko rozumiem, ale to jest karalne jako utrudnianie ruchu!! Szczególnie tyczy się to kierowców na blachach zaczynających się na L (!!!) tak, więc błagam Was jak widzicie, że jedzie za Wami samochód na lokalnych blachach to nie utrudniajcie nam manewru wyprzedzenia.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez barteq Zobacz posta
    i jedzie przedemną jakiś turysta z zawrotną prędkością 30km/h!! .
    moze widoki podziwial? moze czegos szukal? chyba mial prawo, nie? toz to nie autostrada gdzie zakaz wjazdu pojazdom wolnobieznym...
    Ostatnio edytowane przez buba ; 13-03-2010 o 23:41
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

No jasne, że miał prawo ale nie środkiem drogi! Ja rozumiem, że zwiedzał itd.. ale to utrudnianie ruchu. Jeśli już zwiedza czy coś to niech zjedzie na skrajnie prawą stronę żeby każdy pojazd mógł go bezpiecznie wyprzedzić.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

No jasne, że miał prawo ale nie środkiem drogi! Ja rozumiem, że zwiedzał itd.. ale to utrudnianie ruchu. Jeśli już zwiedza czy coś to niech zjedzie na skrajnie prawą stronę żeby każdy pojazd mógł go bezpiecznie wyprzedzić.
    nie no jasne..to powinien byl zrobic..
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

No ale takie zachowania nie zależą od miejsca zamieszkania.

Można by stworzyć bez problemu listy "grzechów drogowych" zarówno miejscowych, jak i przyjezdnych. Obie liczyłyby pewnie po tyle samo punktów.

Miejscowi nie zwalniają może dla podziwiania widoków, ale przecież nie przestrzegają przepisów, czy drogowego savoir-vivre'u w 100%.

Bieszczadnik Awatar hormon_so
    Na forum od
    01.2010
    Rodem z
    Solina PL / Nuneaton UK

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    No ale takie zachowania nie zależą od miejsca zamieszkania.

Można by stworzyć bez problemu listy "grzechów drogowych" zarówno miejscowych, jak i przyjezdnych. Obie liczyłyby pewnie po tyle samo punktów.

Miejscowi nie zwalniają może dla podziwiania widoków, ale przecież nie przestrzegają przepisów, czy drogowego savoir-vivre'u w 100%.
    Biję się w pierś i przyznaję bez bicia że często wyprzedzam "turystyczne" blachy dla samej satysfakcji. :) A zaczynające sie na W.. to jak dla mnie płachta na byka.
    Wiem że zawodowy kierowca nie powinien tak robić , ale w prywatnym samochodzie nie mogę sie opanować.
    Pozdrawiam i wybaczcie.... ;-)

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Każdy mógłby się w te piersi bić

... błagam Was jak widzicie, że jedzie za Wami samochód na lokalnych blachach to nie utrudniajcie nam manewru wyprzedzenia.
    i jak was już wyprzedzimy i zobaczycie, że leżymy w rowie do góry kołami, to się absolutnie nie zatrzymujcie
    Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny :)

Bieszczadnik Awatar dziabka1
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    warszawa

Cytat Zamieszczone przez hormon_so Zobacz posta
    Biję się w pierś i przyznaję bez bicia że często wyprzedzam "turystyczne" blachy dla samej satysfakcji. :) A zaczynające sie na W.. to jak dla mnie płachta na byka.
    Wiem że zawodowy kierowca nie powinien tak robić , ale w prywatnym samochodzie nie mogę sie opanować.
    Pozdrawiam i wybaczcie.... ;-)

Taaak? A to ciekawe. Ja na ten przykład jeżdżę na blachach zaczynających się na W i co? Nie czuję się wieśniakiem. Wsadzanie wszystkich osób pochodzących z Warszawy do jednego wora uważam właśnie za wieśniactwo. Trzeba rozgraniczyć.
    Nie jest tak, że każdy warszawiak albo warszawski kierowca to bandyta i debil...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)