Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 94

Wątek: Niebezpieczne kocie puszki

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

Domyślnie Odp: Niebezpieczne kocie puszki

http://kotburger.pl/ ..no to trochę kota na śmieszno

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

Cytat Zamieszczone przez włóczykij Zobacz posta
    oooo to nie widziałaś co wyprawiał mój kot, gdy w wazonie pojawiały się świeżo ucięte kwiaty
    wierzę

Cytat Zamieszczone przez rafal Zobacz posta
    Śliczny ten Twój psiak, pamiętam że z "wilkiem" (też notabene 11 lat przeżył) można było spokojnie dzieciaki zostawić i pilnował,
    a z kotów radość tylko
    akurat ten psiak był mój tak od czasu do czasu, należał do mojej siostry ale dużo czasu spędzał ze mną również (wraz - niestety - z przynależnym do niego kotem). Ja miałam bokserkę (najwspanialsza rasa na świecie), przy której wychował się ten pies z fotki. Razem jadały z jednej miski i nie miały problemu, żeby podzielić się jakimś kostnym kąskiem. Ale kota traktowały (i tu naprawdę przepraszam wszystkich właścicieli kotów ale naprawdę tak to wyglądało)trochę jak istotę specjalnej troski lub niespełna rozumu (tak łagodnie mówiąc).
    Kazdy właściciel zwierzaka może o swoim pupilu opowiadać godzinami, więc nie chcę Was tu zamęczać ale porównując koty i psy mogę stwierdzić, że rzeczywiscie koty są piękne i trzeba je podziwiać (dlatego bardzo lubię wystawy kotów chociaż nie przemawiają do mnie wystawy psów) ale psy bardziej odczuwają ludzkie emocje i bardziej potrafią się do nich dostosować. Pies reaguje nawet na miny człowieka, do kota można gadać i gadać a i tak tylko mruczy i się przeciąga.
    Zachowanie psów nieraz mnie naprawdę wzruszyło (staną w obronie człowieka, choćby nie wiem co i tak jak napisal Rafał - dzieci traktują szczególnie) a koty - no cóz - rzeczywiscie są piękne i miłe ale to zupełnie coś innego.
    Często zdarza mi się - tak już na marginesie - słyszeć "nie - z psem to za dużo obowiązków ale na kota mogę się zgodzić". I to jest prawda. Pies to ogromny obowiązek ale też ogromna radość.

A wracajac do tematu - rzeczywiście wszelkie żelastwo, szkło itp. zostawione w przypadkowych miejscach mogą mieć fatalne skutki dla zwierzaków. Nawet zwykły kapsel od butelki.

Pozdrawiam wszystkich - psiarzy i kociarzy i tych, którzy (do czasu aż sobie sami zwierzaka sprawią) z pobłażliwym uśmiechem czytają te nasze opowieści.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

"Psy są naszym łącznikiem do raju. One nie znają zazdrości lub niezadowolenia. Usiąść z psem na wzgórzu w piękne popołudnie to powrót do Edenu, gdzie "nic nie robić" to nie nuda, tylko spokój" - Milan Kundera

Fajny cytat własnie znalazłam;-)))
    I 10 przykazań dla właścicieli psów, choć pewnie kilka z nich i pod koty się załapie

1. Moje życie będzie trwało od 10 do 15 lat. Każde rozstanie z tobą będzie dla mnie bolesne.
    2. Daj mi czas by zrozumieć czego ode mnie oczekujesz.
    3. Ufaj mi, to dla mnie bardzo istotne.
    4. Nie gniewaj się na mnie długo i nie zamykaj mnie w ramach kary. Ty masz swoją pracę, swoich przyjaciół, swoje rozrywki. JA MAM TYLKO CIEBIE.
    5. Mów do mnie. Nawet jeśli nie rozumiem twoich słów, rozumiem ton twojego głosu.
    6. Pamiętaj że NIGDY nie zapomnę tego jak mnie traktujesz.
    7. Zanim mnie uderzysz, pamiętaj, że ja mam zęby, które z łatwością mogły by pogruchotać kości w twojej ręce, a jednak nigdy nie chcę cię ugryźć.
    8. Zanim skarcisz mnie za to że jestem leniwy albo nie chcę wykonywać twoich poleceń, zastanów się jaka może być tego przyczyna. Być może nie dostaje właściwego pożywienia. Może za długo byłem na słońcu, albo może moje serce starzeje się i słabnie.
    9. Opiekuj się mną gdy będę stary. Ty też kiedyś się zestarzejesz.
    10. Bądź ze mną w trudnych chwilach. Nigdy nie mów: "Nie mogę na to patrzeć" albo "Niech mnie przy tym nie będzie". Dla mnie wszystko będzie łatwiejsze gdy ty będziesz ze mną. Pamiętaj, że ja cię kocham.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

I pod tym się podpisuję oburącz!

Bieszczadnik Awatar dziabka1
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    warszawa

Ja też! To piękne!

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Cytat Zamieszczone przez piskal Zobacz posta
    Jasne, że psy. Kocham je. Ale... jak ten czarny sierściuch czasem się spojrzy, przytuli.To nie wiem gdzie się podziewają moje psie instynkty. A niedługo będzie następny kot http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=105781
    No i nie będzie Dorotki.
    Ale od początku. Najpierw został zaszczepiony nasz kot na koci katar, w zeszłą niedzielę mieliśmy jechać do Łodzi po Dorotkę, wszystko było załatwione, lekarz, wizyta przed adopcyjna, transport,ale kobieta zasugerowała żebyśmy poczekali 2 tygodnie aż nasz przejdzie kwarantannę, Dorotce w schronisku nie jest źle, bla, bla, bla. A dziś wiadomość, ze Dorotka poszła do kogoś innego. I nawet nie zostaliśmy zapytani o zdanie. Ot, takie małe świństwo.
    Ale klamka zapadła, drugiego kota i tak weźmiemy.
    Ostatnio edytowane przez Piskal ; 14-01-2010 o 19:01

Bieszczadnik Awatar dziabka1
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    warszawa

Cytat Zamieszczone przez piskal Zobacz posta
    No i nie będzie Dorotki.
    [ciach]
    Ale klamka zapadła, drugiego kota i tak weźmiemy.
    Przykre. Szkoda, bo Dorotka to świetna kotka - widać po oczach. Weźcie koniecznie drugiego, dwa koty to więcej radości. Ja mam dwa i widzę. A jak macie większy dom, to przyda się i więcej.

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Cytat Zamieszczone przez dziabka1 Zobacz posta
    Przykre. Szkoda, bo Dorotka to świetna kotka - widać po oczach. Weźcie koniecznie drugiego, dwa koty to więcej radości. Ja mam dwa i widzę. A jak macie większy dom, to przyda się i więcej.
    Dom mamy mały, ale działkę koło domu ponad 1200 metrów plus podwórze sąsiadów plus las za płotem.

Bieszczadnik Awatar darkangel79
    Na forum od
    12.2009
    Rodem z
    Bydgoszcz/Aalsmeer

Przykro mi że nie dostaniecie Dorotki...a ja się już nawet nastawiłam,że pojadę z wami po nią.Ale po następnego też mogę pojechać i to z miłą chęcią:)

Bieszczadnik Awatar kobieta_bieszczadzka
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    to tu ... to tam ...

Piskal... a jakbyś tak przygarnął Naleśnika ... ? szuka domku...

albo Zielone Oczko....

tak tylko nieśmiało pytam, bo wiem, ze jest masę takich tęskniących za domem zwierzaków.... ale wiesz.... może akurat trafi się miłość od pierwszego zdjęcia
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez kobieta_bieszczadzka ; 14-01-2010 o 20:59

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów