Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Zapora w Solinie

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar WALDI
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    z pięknej krainy

Domyślnie Odp: Zapora w Solinie

Zdjęcia mam w zbiorach ale to nie ja je robiłem.Część zdobyłem od pewnego
    pana który wówczas tam pracował.Miał niesamowite zbiory gdyż je widziałem.
    Część zapewne robił ojciec,a przynajmniej to z widokiem na San w tym miejscu gdzie jest teraz zalew.

Na forum od
    12.2009
    Rodem z
    Nowosielce

Dzięki Waldi na pewno to mi bardzo pomorze nie będe naciskał na kontakt z tym panem jeżeli to duży kłopot ale jak bym znał jego nazwisko to może sam bym uprosił bo mam troche kontaktów w tamtych stronach o ile to tubylec aktualny . Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez mirek.k ; 07-01-2010 o 21:02

Bieszczadnik Awatar WALDI
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    z pięknej krainy

Niestety ale ta osoba już nie żyje.Zbiory zapewne przejął syn ale kontaktu z nim nie mam.Sam żałuję gdyż chętnie bym na nie okiem rzucił jeszcze raz Dziesiątki albumów miał z tysiącami zdjęć z tamtych czasów.Jako leśniczy i myśliwy przemierzył całe Bieszczady wzdłuż i wszerz gdy jeszcze wielu dróg nie było.Poznał również "czarny ląd" a mieszkanie swoje zamienił w małe muzeum z setkami trofeów.
    Może gdzieś błąkają się w sieci te zdjęcia wystawione przez syna,ale ja się na nie nie natknąłem.

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

ZEW Solina-Myczkowce S.A. solidną firmą
    (10-02-2010 )

SOLINA. Zespół Elektrowni Wodnych Solina-Myczkowce S.A. został uhonorowany tytułem „Solidna Firma 2009”. Ten prestiżowy tytuł z rąk Stanisława Rysza, dyrektora biura wojewody podkarpackiego odebrał prezes zarządu ZEW Solina-Myczkowce Józef Folcik.

Regionalny finał Programu Solidna Firma 2009 odbył się 9 lutego br. w Urzędzie Wojewódzkim w Rzeszowie. W tym roku o laur rzetelności ubiegało się blisko 300 przedsiębiorstw z całej Polski. Z naszego regionu laury zdobyło siedem firm, ale wcześniej każda z nich musiała spełnić wiele trudnych warunków.
    - Biorąc udział w Programie nasza firma w procesie certyfikacji poddana została systemowi oceny i trzyetapowej weryfikacji. Oceniane były m.in.: terminowość rozliczania się z kontrahentami i pracownikami, przestrzeganie norm prawa pracy oraz zasad BHP, a także regulowanie płatności z tytułu podatków czy należności wobec ZUS - mówi Józef Folcik, prezes zarządu ZEW Solina-Myczkowce.

Program Gospodarczo-Konsumencki "Solidna Firma" to przedsięwzięcie realizowane od 2002 r. Jego głównym celem jest stworzenie grupy przedsiębiorców myślących o rodzimej gospodarce nie tylko przez pryzmat własnego zysku, ale także poprzez zasady etyki w świecie biznesu oraz rzetelności, uczciwości i terminowości rozliczeń.
    - Naszym celem jest propagowanie zasad etyki, rzetelności i uczciwości w kontaktach między partnerami gospodarczymi, a także promowanie najlepszych firm, jako partnerów dla konsumentów, podmiotów gospodarczych oraz instytucji państwowych - wyjaśnia Jarosław Pustuła, koordynator regionalny Ogólnopolskiego Programu Gospodarczo-Konsumenckiego „Solidna firma”.

Zespół Elektrowni Wodnych Solina-Myczkowce S.A. został uhonorowany tytułem „Solidna Firma”, jako jedna z siedmiu firm województwa podkarpackiego.
    - Cieszymy się, że znaleźliśmy się w gronie „solidnej siódemki” z Podkarpacia. To dla nas potwierdzenie, że jesteśmy wiarygodni w biznesie. Certyfikat ten pokazuje, że otoczenie gospodarcze szczególnie docenia nasze starania podejmowane w celu terminowego regulowania wszelkich zobowiązań, poszanowania ekologii i praw konsumenta – dodaje Józef Folcik.

W województwie podkarpackim Program Solidna Firma został objęty honorowym patronatem przez Mirosława Karapytę, wojewodę podkarpackiego oraz Zygmunta Cholewińskiego, marszałka województwa podkarpackiego.
    http://esanok.pl/?ak=news_c&pan=n&do...758&wroc=index

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)