Przy okazji i w charakterze przypomnienia - trzy prośby do forumowiczów.
1. Jeśli zakładacie nowy temat, dajcie mu jakiś tytuł. Dzięki temu będzie wiadomo, o czym mniej więcej wątek traktuje bez wchodzenia doń. Ponadto tekst będzie można znaleźć poprzez wyszukiwarkę.
2. Skopiujcie i wklejcie do forum część linkowanego artykułu (kilka najważniejszych zdań). Niektóre portale po pewnym czasie przenoszą informacje do płatnego archiwum, więc link przestaje działać i wątek staje się bezprzedmiotowy.
3. Dodajcie parę zdań opinii czy komentarza do linkowanej informacji. To może stać się początkiem ciekawszej dyskusji, a po to właśnie jest forum.
Pozdrawiam i dziękuję za uwagę![]()
Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 26-09-2009 o 11:24
Przy pomocy śmigłowca wymieniano słupy graniczne w Bieszczadach
Norbert Ziętal
Trzynaście słupów granicznych, ustawionych na tzw. zielonej granicy polsko – ukraińskiej, wymienili pracownicy służb technicznych Bieszczadzkiego Oddziału Straży Granicznej.
Na zielonej polsko – ukraińskiej granicy w Bieszczadach strażnicy wymienili 13 słupów. Nz. słupy graniczne polski i ukraiński na granicy w okolicach Medyki.
Nowe słupy w miejsce uszkodzonych ustawione zostały w wysokich partiach Bieszczadów, na odcinku od Krzemieńca, czyli styku granic polskiej, słowackiej i ukraińskiej, do Wołosatego.
Do transportu słupów i materiałów montażowych wykorzystany został śmigłowiec należący do Straży Granicznej.
- Jesteśmy zobowiązani do utrzymania w odpowiednim stanie znaków i słupów granicznych umową pomiędzy Polską i Ukrainą – twierdzi kpt. Elżbieta Pikor, rzecznik Bieszczadzkiego Oddziału Straży Granicznej.
ps. Poprawiłem się.
rozumiem, ze wymieniano polskie słupy ?
pozdrówka :-)
To bylo by cos jakbysmy innym powymieniali :)
nowe slupy? czy to znaczy ze beda nowe tryzuby do zabierania na pamiatke?szukalam kiedys dawno temu od sianek po przemysl i wszystkie byly odkrecone
no oprocz tych w zakresie wzroku od przejsc granicznych
![]()
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Oj Buba, Buba - wymienili nasze, ale zamiast tryzubu, możesz wziąźć kawałek naszego, starego, leżącego obok nowych :)
"niech będą błogosławione wszystkie drogi proste, krzywe, dookolne…"
http://takiewedrowanie.blogspot.com/
nowe slupy? czy to znaczy ze beda nowe tryzuby do zabierania na pamiatke?szukalam kiedys dawno temu od sianek po przemysl i wszystkie byly odkrecone
no oprocz tych w zakresie wzroku od przejsc granicznych
[/QUOTE]
są jak najbardziej, metalowe, ładne-dziś przykręcali umundurowani sąsiedzi zza rubieży...ale czy je odkręcać...?
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki