Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
A myślisz,że akurat to się tam nie należy? Wg. Ciebie gdzie jest to potrzebne?
hmm...ja raczej SSE w powiecie bieszczadzkim w kwestii "należy się" nie rozpatruję. Jesli ktoś ujął to w strategii to mam nadzieję, że nie dlatego,że ładnie taki wpis wygląda ale dlatego, że ma wizję do czego SSE miałaby się temu powiatowi przysłużyć. Zwykle tworzy się je w strefach gdzie jest duże bezrobocie strukturalne lub (i) gdzie istnieje już jakas infrastruktura techniczna np. po byłych zakładach. I tu - jak słusznie zauważył hormon_so:

Cytat Zamieszczone przez hormon_so Zobacz posta
Może wreszcie możnaby zainwestować w Ustrzykach w miejscu dawnego kombinatu. Bo jak narazie to tylko odstrasza ten betonowy moloch. Może wtedy Ustrzyki by odżyły.
może rzeczywiście byłaby to szansa dla całego powiatu ale...pod warunkiem, że znalazłby się konkretny inwestor, który po pięciu latach korzystania z przywilejów nie zmyłby się zostawiając po sobie jeszcze większe pobojowisko niż przedtem i rozżalonych ludzi, którzy przez te lata pracowali za grosze jako tania siła robocza. Pewnie, że zawsze dla regionu jest najlepiej posiadać jakiś zakład produkcyjny bo przy nim utrzymaja się również i uslugi ale...czasami nie warto oddawać skórki za wyprawkę.
W tej strategii jest wiele punktów - moim zdaniem - lepszych i na nich powinni się skoncentrować decydenci: na aktywizowaniu społeczności lokalnej, na lepszym pozyskiwaniu i wykorzystywaniu środków z funduszy unijnych oraz na tworzeniu i promowaniu produktów lokalnych.
W przeciwieństwie do niektórych mnie rozwalająca się droga(Buba - jak zwykle uśmiechy ), zarastające chabaziami dawniej orne pola i smutne resztki po byłych PGR-ach nie cieszą i kojarzą mi się raczej ze złym gospodarzem i brakiem perspektyw.
Powiatowi bieszczadzkiemu życzę jak najlepiej i mądrych ludzi na właściwych stanowiskach.