Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: Tworylczyk

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Domyślnie Odp: Tworylczyk

W Nr 13 rocznika "Bieszczad" jest rozdziaw pt "Antropogeniczne zmiany środowiska wodnego w Bieszczadach do 1951 roku"-autor Maciej Augustyn.Wśród wiadomości o młynach,jest też trochę wiadomości o tych w Tworylczyku.Warto zajrzeć!Pozdrawiam.

Dziękuję bardzo, będę musiał kupić ten numer.Pzdr

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

http://www.tonz.eu.org/php/bieszcza.php tu możesz zamówić.WUKA

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez WUKA Zobacz posta
    Ot,taki off! .I dlaczego zdjęcia rodzinne były "niepotrzebne".Może się czepiam drobiazgów,ale jakos mnie to razi.
    to zdanie tez zrobilo na mnie dziwne wrazenie... az mnie zaciekawilo ze nikt inny wcale nie zareagowal, bo w odniesieniu do calego , jak dla mnie pieknego planu to jak zgrzyt po szkle... nie rozumiem jak stare zdjecia moga byc niepotrzebne i je spalic.. ale nie moja sprawa..

ciesze sie wuka ,ze ktos czasem mysli podobnie...

Cytat Zamieszczone przez Jabol Zobacz posta
    o kurcze... to nie ma tam ścieżki dydaktycznej i tabliczek? to nie znajdę...
    jabol, nie idz!! nieoznakowane gory sa niebezpieczne!! bez szlaku czy tablic mozna sie zgubic, zamarznac albo wpasc w paszcze niedzwiedzia!
    Ostatnio edytowane przez buba ; 25-01-2010 o 20:43
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    jabol, nie idz!! nieoznakowane gory sa niebezpieczne!! bez szlaku czy tablic mozna sie zgubic, zamarznac albo wpasc w paszcze niedzwiedzia!
    A w ogóle bez GPS-u i komórki to świadome zagrożenie życia,samobójstwo,to grzech! Za to powinna być kara więzienia,no i dożywotnie wykluczenie ze społeczeństwa
    Pozdrav

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    to zdanie tez zrobilo na mnie dziwne wrazenie... az mnie zaciekawilo ze nikt inny wcale nie zareagowal, bo w odniesieniu do calego , jak dla mnie pieknego planu to jak zgrzyt po szkle... nie rozumiem jak stare zdjecia moga byc niepotrzebne i je spalic.. ale nie moja sprawa..
    no i jeszcze pozostaje aspekt materialny tych "starych, niepotrzebnych" zdjęć, gdyby ktoś wystawił ładną fotkę młyna w Tworylczyku na allegro to poszłaby za minimum 200 ;-)

Bieszczadnik Awatar dziabka1
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    warszawa

Cytat Zamieszczone przez barszczu Zobacz posta
    no i jeszcze pozostaje aspekt materialny tych "starych, niepotrzebnych" zdjęć, gdyby ktoś wystawił ładną fotkę młyna w Tworylczyku na allegro to poszłaby za minimum 200 ;-)
    Barszczu, ty... materialisto! Nico się nie zmieniasz :))))

Pozdrówka z mrozu prosto
    madziaba

Witam.Jeśli załaduję do GPS-u dane :49 st.15 min szer i 40 st.10 min dł to jest możliwość,że trafię na pozostałości Tworylczyka?

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Nowa Sarzyna

Cytat Zamieszczone przez Olo Zobacz posta
    Witam.Jeśli załaduję do GPS-u dane :49 st.15 min szer i 40 st.10 min dł to jest możliwość,że trafię na pozostałości Tworylczyka?
    No z takimi kordami, to na pewno nie trafisz. Te wskazują punkt na wschód od Starobielska
    Tworylczyk jest raczej tu: N49 15.494 E22 29.449

A tak w ogóle, to witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Właściwie od tego powinienem zacząć, bo to mój pierwszy post na forum, choć zarejestrowałem się już dość dawno temu.

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Fajnie, że akurat teraz się aktywizowałeś i w ostatniej chwili zawróciłeś kolegę z dalekiej wyprawy

Witaj na forum

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów