Organizuję w chatce SKPG "Harnasie" w Lachowicach-Adamach imprezę, na którą serdecznie zapraszam.
Wiodącym tematem spotkania będzie turystyka Polaków w górach Ukrainy (a także Rumunii) w okresie "pionierskim" po II wojnie światowej to jest w latach 80 i pocz. 90 XX w.
Zdjęcia z przejścia Łuku Karpat w roku 1980 pokaże Andrzej Wielocha (SKPB Warszawa). W tym roku mija 30 lat od tego legendarnego już przejścia.
Zdjęcia z wędrówek po Gorganach i po Górach Marmaroskich pokaże Piotr Krzywda (SKPG Kraków).
Urszula Janicka-Krzywda (SKPG Kraków, przedstawiać chyba nie trzeba ) opowie o zwyczajach związanych z pasterstwem na Huculszczyźnie.
Darek Dyląg (AKPT Kraków) autor przewodnika po Gorganach przedstawi pokaz zdjęć pod tytułem "Koniec Dawności ?"
Justyna i Piot Kłapyta (SKPG Kraków) przestawią pokaz pod tytułem "Muzyka Huculszczyzny". Będą instrumenty, stroje, zdjęcia i filmy (jeśli ktoś będzie jeszcze miał siłę je oglądać).
Oprócz tego mały wschodniokarpacki poczęstunek.
Impreza odbędzie się w dniach 20-21 marca 2010, początek w sobotę o godz. 18.00, koniec nie wiadomo kiedy.
W związku z tym, że będzie poczęstunek i trzeba zapłacić za wypożyczenie rzutnika koszt imprezy wynosił będzie 10 zł.
Zainteresowanych proszę o mail lub pw do mnie, w odpowiedzi podam konto na które należy wpłacić te 10 zł (w "tytułem" proszę wpisać "Impreza w Lachowicach" lub coś podobnego)
Dopiero po wpłynięciu pieniędzy można uznać że ma się zarezerwowane miejsce na imprezie, co potwierdzę mailem (ta rezerwacja ze względu na osoby, które niestety zgłaszały się a potem rezygnowały, tymczasem trzeba kupić jedzenie dla określonej ilości osób).
Oprócz tego doliczyć należy koszt noclegu w chatce (wg cennika, 10, 8 lub 0 zł) i trzeba mieć własny śpiwór.
Ilość miejsc, ze względu na pojemność chatki ograniczona do 50, kto pierwszy ten lepszy !
Pozdrowienia
Basia
Zakładki