Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Jaki samochód najlepiej miec mieszkajac w Bieszczadach?

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar wp.krzysztof
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

Domyślnie Odp: Jaki samochód najlepiej miec mieszkajac w Bieszczadach?

Cytat Zamieszczone przez taxus10 Zobacz posta
    a ja polecam toyote hilux....
    Zgadzam się w 100%.
    Pikapy to super sprawa. Miałem kilka. Pierwszy to GMS SIERRA z 5 litrowym silnikiem w wersji Single Cap, Long Bed. Brzmienie V-8 boskie, ale na polskie warunki się nie nadawał, bo żłopał paliwo w sposób wręcz nieprzyzwoity.

Równo przez 10 lat jeździłem Mazdą B2200, w wersji King Cab, Long Bed. Z nadbudową turystyczną paki nadawał się idealnie do wyjazdów w plener, na rybki. No i połowę materiałów zwiozłem nim na budowę chaty. W całym okresie eksploatacji tylko wymiana opon i klocków. Zero problemów.

1,5 roku temu (z uwagi na sklandalicznie niski kurs dolara, he he) sprowadziłem sobie Forda Rangera, (rocznik 2006, 2,4 l, single cab, long bed, ble ble ble) ale jakoś mi nie leżał. Jeśli już pikap Forda, to lepszy jest F150. Zwłaszcza z manualną skrzynią i wajhą długą jak w ciężarowym Starze. Sama przyjemność - wiem, bo miałem okazję pojeździć.

Co do Toyotki HILUX, to uważam, ze to najlepszy pickup na Polskim rynku. Co prawda Nissan Navara uważany jest za bardziej szpanerski, ale chyba nie o to chodzi. Hilux w wersji King Cab 4x4 - świetna sprawa, ...no i ten silnik.

Nawiasem mówiąc, Jeremy Clarkson, ten z programu TOP GEAR, dojechał Hiluxem na biegun Północny. To był jeden z najlepszych odcinków tego programu, w Polsce nie emitowany, ale dostałem go na płytce.

Reasumując, pikapy - to super sprawa, a już dla kogoś kto mieszka w Bieszczadach, i lubi taki styl, to naprawdę godne polecenia autko.
    Sapere aude.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Jaki samochód najlepiej miec mieszkajac w Bieszczadach?

Cytat Zamieszczone przez wp.krzysztof Zobacz posta
    Co do Toyotki HILUX, to uważam, ze to najlepszy pickup na Polskim rynku. Co prawda Nissan Navara uważany jest za bardziej szpanerski, ale chyba nie o to chodzi. .
    kompletnie nie o to.. wrecz przeciwnie.. najlepiej zeby dobrze jezdzil i wygladal jak ostatni zlom
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)