Moje "nie" dotyczyło oczywiście "Bieszczad" !!! A jeśli chodzi o "stolicę" Bieszczadów , to czy naprawdę musimy ? Bardziej trafne byłoby chyba słowo "urokliwe" , ale prawie
na pewno już takie głosowanie przeprowadzono ...
Komańcza
Solina
Lesko
Ustrzyki Dolne
Ustrzyki Górne
Wetlina
Cisna
Lutowiska
Baligród
Czarna
Moje "nie" dotyczyło oczywiście "Bieszczad" !!! A jeśli chodzi o "stolicę" Bieszczadów , to czy naprawdę musimy ? Bardziej trafne byłoby chyba słowo "urokliwe" , ale prawie
na pewno już takie głosowanie przeprowadzono ...
...coś gdzies tam było żeby uszanowac mowę potoczną...ba jeno w mojej rodzinie od zawsze wracało się z Bieszczad... nie Bieszczadów...
Wracając do sprawy stolców czy tam stolnic... Cisna walczy z Ustrzykami... nie wiem czemu.. skoro Ustrzyki to paskudne dziursko.. a Cisna ma przynajmniej jakiś słynny deszcz ;-p
Czyli jakkolwiek bym nie napisał, napisałbym z błędem....
Dałem głos na Cisną, bo Cisną lubię... i tyle.
Jak by nie patrzeć to ze względu na wielkość miasta ,ilość mieszkańców,licznych instytucji,pięknych lasek biegających po deptaku oraz ilości turystów mijających to miasto HONORY należą się Lesku
..może konkórsie by badziej pasowało :p ...
...słucham cykad, nie cykadów.. jakby tak Kobieco potraktować te nasze Góry
..a tak z wątkowej beczki... to jakie są wytyczne, aby uznać za Stolyce jakąś miejscowość?
Ostatnio edytowane przez trzykropkiinicwiecej ; 03-02-2010 o 20:09 Powód: ...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)