Nazwa KIMB ma swojego osobistego właściciela czy jest dobrem publicznym?
Nazwa KIMB ma swojego osobistego właściciela czy jest dobrem publicznym?
Ja tez mam pomysl - Coroczne Ogolnopolskie Spotkania w Bieszczadach - czyli COS w Bieszczadach...:)
Pozdrawiam
Jaro
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
COS nieodmiennie kojarzy mi się z Centralnym Ośrodkiem Sportu (tu i ówdzie). Czy istnieje konieczność zmiany nazwy KIMB, która już bardzo zakorzeniła się nie tylko w głowach ale i....na dyplomach Powsimord. I co teraz?
WUKA
www.wukowiersze.pl
Nie istnieje;-)
co więcej można ją zastrzec w Urzędzie Patentowym, bo zgłoszona jeszcze nie jest;-)
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Dla mnie intencja zmiany nazwy KIMB jest też bardzo mglistaKIMB nie jest związany z żadnym konkretnym forum. To po prostu spotkanie "internautów - miłośników Bieszczad". Żeby wziąć w nim udział, nie trzeba nigdzie należeć ani płacić składek, wystarczy pojawić się w trzecią sobotę maja wieczorem w "Zajeździe pod Caryńską". To nie jest (i chyba nigdy nie było) zamknięte spotkanie użytkowników forum dyskusyjnego z portalu bieszczady.info.pl - każdy mógł przyprowadzić znajomych spoza forum, pojawiali się także przypadkowi nieznajomi (ostatnio nawet pod całkiem atrakcyjną postacią
)
KIMB-u nikt nie ukradł, bo nie da się ukraść nieformalnej idei, opierającej się na umowie i tradycji. Ktoś musi zająć się organizacją i Kaziu robi to od lat całkiem nieźle. Jakie ma znaczenie, czy prowadzi to z poziomu tego forum czy innego? Jeśli wymyśli z tego tytułu jakiś podatek, wtedy wzniecę bunt, ale na razie nie widzę powodu...Poza tym oprócz KIMB-u odbywają się przecież inne - formalne, półformalne lub nieformalne - bieszczadzkie spotkania, więc nikt tu nie ma monopolu. Po co zatem kombinować przy czymś, co działa? :P
To oczywiście moje prywatne zdanie![]()
Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 01-08-2010 o 12:31 Powód: dopisek
Też tak uważam
bertrand236
j.w
WUKA
www.wukowiersze.pl
Myślę, że Marcowy trafnie wszystko podsumował (przyznaję, że mi się nie chciało tego uczynić) i proponowałbym nie kontynuować tej dyskusji, aczkolwiek jeśli patentować to czy KIMB to KIMB-ad czy KIMB-adów![]()
Marcin
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki