Witajcie ponownie,
Trzeci dzień za nami, czas już kończyć stypę.
Rozpisałem się dziś trochę na www.smolnik.info.pl, oficjalnie też otworzyłem konto ODBUDOWA. Oto otwieramy listę życzeń gratów, których zawsze brakowało w Schronisku. Niekoniecznie w związku z kontem. (Stachu, szepnij słowo a zdejmę wzmiankę o Tobie ze strony :).
I z ostatniej chwili:
- Szymon - dzięki za Twoje pomysły i czas poświęcony mi dziś. Ciąg dalszy mam nadzieję nastąpi niedługo .
- Drzwi i okna zakolejkowane u stolarza na lato. Jeśli nic się nie zmieni, będą takie jak te z kominkowego...
- Kto wie cokolwiek o wsiowych meblach, które gdzieś marnieją lub tylko szukają nowego starego domu, proszę o kontakt ze mną 502 202 033 lub na schronisko@smolnik.info.pl lub radek_s@smolnik.info.pl. Mogą być do renowacji.
Dziękujemy Wam z Kasią i Asią za każdego posta, którego tu przeczytaliśmy.
Również onixowi84-strażakowi, za mądre słowa.
W odpowiedzi i uzupełnieniu odpowiedzi trzechkropek: mój wybór pomiędzy "blisko" czy "daleko" od drogi przejezdnej zimą wytknęła mi też sędziwa Pani Ślazykowa spacerując kiedyś latem po łące niedaleko miejsca, gdzie teraz są zgliszcza, a wtedy chata właśnie stawała. Powiedziała wtedy "Latem bajka ...". Zanim stanęło Schronisko, zdeptałem wiele górskich szlaków, pamiętam zapach większości polskich schronisk górskich i ... nie pamiętam tych, do których dałoby się dojechać zimą, nawet lżejszą od tej jaką mamy teraz. Może dlatego, że tych położonych w dolinach właśnie się nie pamięta.
Za to jedną ze zmian, jaką wprowadzimy stawiając nowy budynek w tym miejscu będzie to, że zimą nie będzie konieczności palenia w piecu, gdy nie jest to potrzebne, bo nikogo nie ma. Pomyślimy też o zdolności do samougaszania się :).
Radek
Z namaszczenia Królowej,
PS. Wojtek, urzekło mnie kilka zdjęć z http://www.wojtekp.home.pl/public_ht...galeria53.html, nigdy ich wcześniej nie widziałem, są naprawdę wyjątkowe. Chciałbym móc je udostępnić na naszej stronie, kiedy będziemy ją uaktualniać. Odezwiesz się w tej sprawie ?

Odpowiedz z cytatem