A czy w sobotę miałby ktoś ochotę pokeszować po Bieszczadach?tak sprawdzam grunt;-) bo samej mi się nie chce jak coś
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
W niedzielę 16 maja proponuję wycieczkę na Brenzberg.
Dziękuję, to z pewnością jest interesujace miejsce, ale w niedzielę muszę/chcę zwał jak zwał, być w Olsztynie![]()
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
W sobotę chętnie połażę ale w granicach możliwości powrotu na obrady:)
Chętnych do połażenia za wszelkim ziołem po Bieszczadach zapraszam w piątek do Rabego (pod Baligrodem) na godzinę 10.00 pod leśniczówkę. Plan wycieczki ustalimy na miejscu, w zależności od chęci uczestników.
Marcin
Lucyna zgłosiła następującą propozycję:
"Jest taka sugestia abyśmy jeden dzień pobytu w Bieszczadach spędzili na pracach użytecznie pożytecznie społecznych. (...) Serce mi się kraje, gdy wchodzę na leski kirkut. Tam jest dużo drzew, panuje bardzo wilgotny mikroklimat, bardzo dużo macew jest pokrytych grubymi warstwami mchu. One pod tymi poduchami niszczeją. Tak niewiele trzeba aby temu zapobiec. Kilka osób, nawet 3-4, szpachelki i szczotki. Szpachelkami należy zedrzeć mech i porosty, a szczotkami doczyścić. Bardzo Was proszę o pomoc."
Ja jestem gotów, a Wy?
Pozdrawiam
Długi
Za tydzień o tej porze IX KIMB będzie już historią. Czas zatem na podsumowanie programu, rezygnując już z literackiej formy. Ino suche fakty.
Otóż padły następujące propozycje dotyczące IX KIMBu.
Piątek 14 maja
-Wycieczka krojoznawczo- edukacyjna, prowadzi marcins. Chętni spotykają się przy leśniczówce Rabe koło Baligrodu o godzinie 10. Program trasy do ustalenia.
- Wyjazd do Lwowa. szczegóły u sąsiadów.
- Spotkanie przed KIMBowe, Zajazd pod Caryńską, godz. 19.
Sobota, 15 maja
-Wycieczka na Tarnicę
-Wycieczka na Kremenaros
- Przejażdżka drezyną. Problem z drezyną jest taki, że trzeba podjechać 120 km, ale link mogę podać.
(http://www.podsemaforem.pl/wypozyczalnia_drezyn.html)
Sobota, 15 maja Obrady Główne.
Część oficjalna
- Powitanie i autoprezentacja uczestników
- Wręczenie Powsimordowych nagród- Marcowy
-Wręczenie KIMBowych plakietek- Hero
- Pokaz zdjęć- Don Enrico
-Wykład Andrzeja 627 o przydatności gps w górach
- Chwila z poezją- WUKA
- Minirecital zespołu Calcjumfolii
I od tego wydarzenia możemy uznać początek części alkoholowo-towarzysko- rozrywkowej
Należy dodać, co napisał sjug, czyli Jacek właściciel ZpC
Podczas rozmowy ustaliśmy stawkę z SB za bilet 30 zł .
W tej cenie proponuję:
Piwko 0,5 l, kiełbaska, golonko drobiowe, karkówka, pajdy ze smalcem (oczywiście dodatki pieczywo, musztarda itp.)
Całość z grilla będzie do wykorzystania od godz 18-23.30 w sobotę.
Bilety proponuję zakupić po przyjeździe (oszczędzi to kolejek, jak i pozwoli Nam się odpowiednio przygotować do ceremonii IX KIMB'u)
Oczywiście bilety będą do nabycia w barze już od początku tygodnia.
Ceremonia oficjalna ma zacząć się o godzinie 19.00 do ...............................
Myślę że jest to kwota do przyjęcia dla każdego a i menu jest syte.
Co do piątku to na pewno będzie rezerwacja dużego stołu dla osób z forum od godziny 19.00, aby spokojnie można było wrócić z wycieczek i miejsce żeby się znalazło :)
Pozdrawiam i do zobaczenia na miejscu Jacek S/ku nowej przygodzie :)
Niedziela 16 maja
- przejażdżka bieszczadzką ciuchcią
- szukanie leśniczówki Brenzberg
- Wycieczka na Caryńską i wizyta w zielonym domku
Poprzyjmy,proszę, również inicjatywę Marcowego. Przywieźmy książki (nowe) dla dzieciaków z Komańczy, aby podarować im prezent od naszego forum. Akcja niezobowiązująca i nieobowiązkowa, ale liczymy na duży odzew!
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=5905
Poza tym jest jeszcze propozycja Lucyny, o pomocy w uporządkowaniu cmentarza. Dobrze by było, gdyby Lucyna pojawiła się na KIMBie, i opowiedziała więcej, gdzie i kiedy. Można by wtedy zorganizować jakiś dzień po KIMBowy. Szczegóły również u sąsiadów.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki