Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Wyślij książkę do Komańczy

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2009

Domyślnie Odp: Wyślij książkę do Komańczy

A więc dzielę się (co oczywiste, bo przecież obiecałem) z ogromną radością - bo za wszystko zapłacisz kartą visa, lecz uśmiech na twarzy Pani Dyrektor szkoły w Komańczy jest bezcenny - i nadzieją, że mnóstwo forumowiczów wesprze tę wspaniałą akcję a "buboidalnych" będzie jak najmniej. Rozmawiałem z Panią Dyrektor dwukrotnie; najpierw rano o 8.20 przez telefon (ci co mnie znają wiedzą, że trzeba kataklizmu bym o tej porze był na nogach) - dowiedziałem się, jakie książki są najbardziej potrzebne. Ponieważ jest to Zespół Szkół, zaludniają go i 5 letnie bąble i 10 latki i 15 letnie Laski oraz "laskowie". Potrzebne są więc bajki i książki edukacyjne dla maluchów, klasyczna oraz współczesna literatura dla młodzieży oraz pozycje popularnonaukowe, quasi encyklopedyczne i encyklopedyczne dla młodych ciekawskich. Kupiłem więc i zawiozłem m.in: Baśnie Andersena i inne bajkowe książki, Anię z Zielonego Wzgórza i Szatana z siódmej klasy, znienawidzone lektury, jak Quo Vadis, Ogniem i mieczem i kilka dziecięco-młodzieżowych pozycji z serii Ilustrowana Encyklopedia Wiedzy. I farta miałem wyjątkowego; byłem w Komańczy po 16 i spotkałem się z wychodzącą właśnie ze szkoły Panią Dyrektor. Chwilę pogadaliśmy - wiem, że mam jeszcze trzy miesiące, by podrzucić do Komańczy parę fajnych książek. Do czego zachęcam Wszystkich!!!!!!

Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
    Przyłączam się do prośby Kobity - bądź ludzki i się podziel!

Problem może polegać na tym, że na zbiórkę pieniędzy potrzebna jest zgoda MSWiA. Kiedyś koleżance rozsypał się wózek inwalidzki i robiliśmy pilną zrzutkę na nowy. Początkowo chcieliśmy, żeby było zgodnie z prawem, ale okazało się, że najłatwiej, najszybciej i najbardziej logicznie jest... hmmm... mocno nagiąć prawo A Pani Dyrektor z Komańczy, urzędnikowi samorządowemu, raczej nie przystoi... Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar kobieta_bieszczadzka
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    to tu ... to tam ...

Panowie....

Ani tematem wątku nie są sympatie i antypatie, ani ile kto wysłał książek !!!!!
    Chodzi o pomoc w zbiórce książek i o dzieci !!! Proszę o nie zagłębianie się w kolejną "ślepą uliczkę", gdyż będę zmuszona interweniować ...

Buba, jak i wszyscy pozostali mają prawo do swojej opinii na temat tej akcji i mogą je swobodnie wygłaszać... to czy ktoś się z nimi zgadza, czy tez nie ... to już całkiem inna bajka... Najistotniejsze w tym wszystkim to jest umiejętne i z zachowanie poziomu dyskusji, przekonanie do swoich racji...
    Bierzcie przykład z Asi i już nie przepychać się...
    Prawdziwa przyjaźń przychodzi wówczas, gdy cisza między dwojgiem ludzi nie jest męcząca....

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Cytat Zamieszczone przez kobieta_bieszczadzka Zobacz posta
    Bierzcie przykład z Asi i już nie przepychać się...
    Tak jest!
    Czterech panów B.

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

jestem za... bo tak

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Hej:)
    moja firma organizuje wiele konkursów i akcji, które oczywiście kończą się wręczaniem nagród za zajęcie miejsca. Z obserwacji zachowań malutkich pociech wynika jedno: książki przez wiele dzieci są traktowane jako prezent gorszy niż jakiekolwiek przedmioty użytku powszechnego (plecaki, kompasy, latarki itd). Co nie zmienia faktu, że niewielki % (pewnie stały i tu i w Bieszczadach) na widok książki się rozpromienia i jeszcze na sali zagląda do środka. Szczególnie cenione są albumy. Ofiary kultury obrazkowej są w liczebnej przewadze
    Dumam nad jednym - czy aby na pewno dostępność książek aż tak bardzo może zmieniać współczesnych młodych ludzi. To temat na długaśną dysputę:)
    Jednakże kierując się wiarą, że każda wyratowana z otchłani niedouctwa dusza dziecięca jest tego warta, książki do Herowego pudła dorzucę:) Tylko mi qrde przypomnieć w maju, bo skleroza to podstępny wróg;P
    Pozdrawiam,
    Derty
    PS: Wiooosnaaaa!!!:D:D:D:D:D
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2004
    Rodem z
    tarnobrzeg

Chcą nowe to nowe.Rozumiem ich, nic tak nie pociąga w książce przed rozpoczęciem czytania jak zapach świeżutkiego druku!
    mAAtylda

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Ponieważ wielu z Was jest (lub wkrótce będzie) w drodze do "Zajazdu pod Caryńską", wszystkim zainteresowanym chciałbym nieśmiało przypomnieć o akcji książkowej :)

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

pamiętam, przywiozę
    Długi

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Miło mi poinformować, że - dzięki pomocy nieocenionego regimentu toruńskiego - książki dziś koło południa trafiły do szkoły w Komańczy.

Wszystkim ofiarodawcom jeszcze raz serdecznie dziękuję za udział w akcji
    Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 17-05-2010 o 15:39

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Jeszcze tak, gwoli informacji dla pomysłodawcy,ile ostatecznie tych ksiażek się uciułało?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)