Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Wyślij książkę do Komańczy

Widok wątkowy

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Wyślij książkę do Komańczy

Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta
    a Ty dostałeś kiedykolwiek na zakończenie roku szkolnego używaną książkę?

.
    ja zawsze dostawalam nowe.. pachnace drukiem i ksiegarnia.. ale zadna z nich nie byla interesujaca- przynajmniej dla mnie, wiec zwykle lądowala w jakims kącie..
    natomiast bylo kilka ktore odkupilam z biblioteki szkolnej bo czytajac na tyle sie z nimi zwiazalam ze nie chcialam oddac.. jedna z nich nawet nie miala okladki..

wogole tak pomyslalam czy jest sens dawac kazdemu dziecku po jednej losowo wybranej ksiazce.. jakie jest prawdopodobienstwo ze trafi w jego gusta.. (chyba ze chodzi tylko o zaspokojenie potrzeby "mieć" u dzieci a u drugich potrzeby "dać" ). Czy nie lepiej by wszystkie ksiazki nowe i uzywane przekazac na jakas komańczańska biblioteke, aby wszystkie dzieci mialy dostep do wszytskich ksiazek? czy to by nie zwiekszylo prawdopodobienstwa ze dziecko x trafi na wlasciwa ksiazke? czy by nie wplynelo bardziej na rozwoj wiedzy o ktorym wspominaja?

Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta
    Bubo - z tego co napisałaś wnioskuję, że zupełnie nie zrozumiałaś tego co napisałam ja, więc pewnie kolejne próby wytłumaczenia tego, że dla dziecka pochodzącego z niezbyt zamożnej rodziny lub po prostu klepiącego razem z rodziną biedę, to czy dostanie 20 książek używanych ale w dobrym stanie lub jedną nową ale pachnącą drukiem i przeznaczoną tylko dla niego MA ZNACZENIE.

.
    pewnie ze rozumiem ...ale nie popieram..

a pewnie jeszcze bardziej niz z nowej ksiazki taki dzieciak by sie ucieszyl z najnowszego modelu komorki z roznymi bajerami.. wiec moze wogole nie warto kupowac ksiazek..
    Ostatnio edytowane przez buba ; 14-03-2010 o 20:01
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)