Niestety nie
Niestety nie
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
oj tam stety...
Browar ma rację.. teraz nie problem z ładowaniem i baterią, zawsze można zapasy kupić tanio i naprawdę będzie to wydajniej i ekonomiczniej czasem niż paluszki czy akumulatorki (zauważyłem że coraz gorsze je robią)
..przykłady z g11 tam śjakieś takie były http://lech.zenfolio.com/p761598876 średnio mi podchodzą... te przykłady.. widziałem lepsze ale nie chce mi sie szukać... mam lenia
no i brac poprawkę na to że mogły wyjśc już całkiem ciekawsze wersje, ale to chyba niedawno pisany wątek
Ostatnio edytowane przez trzykropkiinicwiecej ; 14-03-2010 o 22:06
Mogłabym Ci polecić zupełnie szczerze Fuji 6500fd, ma właściwie wszystko co piszesz (od nieodkręcanego obiektywu 10x optyczny, ogniskowa 28-300mm po baterie na 4 akumulatory lub bateryjki aa - moje starczają nawet do 500 zdjęć, no i za sam aparat dałam koło 1000 zł!) gdyby nie to, że już wtedy gdy ja go kupowałam było niezmiernie ciężko go dostać (a było to chyba dwa lata temu).chcialabym aby mial wbudowany, nieodkrecany obiektyw, duzy zoom optyczny, i byl w miare szerokatny na ustawieniu podstawowym, zeby zdjecia mialy cieple i zywe kolory, zeby bateryjka ciagnela jak najdluzej lub byla mozliwosc latwo dokupic zapasowe, zeby byl w miare wytrzymaly (bardzo cenie w moim aparacie ze przezyl kilkuminutowa kapiel w gorskim potoku oraz upadek z wysokosci drugiego piętra), zeby mial w miare duza matryce (i zdjecia nie wychodzily w ciapki jak sie robi jak jest ciemno) a nie byl to jakis gigant co wazy pare kilo..
Moja koleżanka ma nikona d40, i też jest zadowolona. Robi zdjęcia bardzo ładnej jakości. Ale z lustrzankami już tak jest, że obiektywy mają wymienne.
A! Widziałam nie tak dawno obiecującego Olimpusa stylizowanego wyglądem na dawne analogowe lustrzanki. Niestety nie pamiętam nazwy dokładnejmoże ktoś kojarzy? Miał bardzo dobre wyniki przy słabym oświetleniu.
Pozdrawiam ciepło
Sylwia
..o i masz.. :)
...w d80tce na dobrym aku śmigało mi do 3000zdjęć
Ale miał być kompakt;-) a nie lustro dużo cięższe
Bogdan Loebl
Ostatnio zmierzyłam się z polowaniem na nowy aparat -kompaktowy co prawda i wiem tylko,że teraz na rynku dobrą jakośc mają produkty firmy sony.canon,ewentualnie panasonic.Ja po przebrnięciu wielu forów wybrałam sony i jestem zadowolona.
„Life is brutal and full off zasadzkas”.
Sony jest auch gut.
Każdy aparat (gdy już go kupiliśmy) jest gut.
Wszystko kwestia priorytetów. Nie ma aparatu idealnego.
G-11 to zakres 28-140 / lepszy obiektyw, gorszy zakres.
Wybór należy do ciebie.
A zainteresuj się buba Kodakiem EasyShare Z 980 lekki zasilanie 4xAA lub akumulatorki zoom optyczny x24 jasność obiektywu f/2,8 - 5,0 matryca CCS (niestety) 12MP, ogniskowe f4,6 - 110,4 (co odpowiada klatce 35 mm 26-624) i cena ok 1200zł. Aparat bardzo dobrze oceniany zobacz 11/2009 fotografia&aparaty cyfrowe. Niezły kompakt za rozsądną cenę.
pozdrawiam
Marek
Buba bierz tego fujika co Andrzej Ci na KarpatachWschodnich poleca
(http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10336 link dla pozostałych).
Wygląda rewelacyjnie!Mnie odstrasza tylko waga, ale ja potrzebuję jako drugi aparat, a nie jako jedyny.
Fujiki mają bardzo fajne matryce z super kolorkami, balans bieli żadko się myli, no i w ogóle, a tu dodatkowo masz obiektyw od 24mm i filmy HD, no i paluszki
Jakoś do mnie nie przemawiaja akumulatorki i prąd raz na 2 tygodnie. Mam do swojego kupę zamienników, ale słabo trzymają , a nawet bardzo słabo, a orginalne są drogie, no ale przy lustrze może inaczej niż przy kompaktach, więc się nie upieram.
edit:
jeszcze go nie ma w sklepach;-) i nieosiągalne są przykładowe fotki, więc poczekamy, ale bardzo mi się podoba
Ostatnio edytowane przez Krysia ; 15-03-2010 o 09:44
Bogdan Loebl
Oryginalny aku do mojego Canona kosztuje chyba 250zł,zresztą zdechł po 3 latach.Zamiennik kosztował 80zł,nie najtańszy (najtańsze są po35),pojemniejszy,japoński i żyje już 6 lat.Ale o aku trzeba dbać, czyli co jakiś czas rozładowywać go do końca i naładować na maxa.
PS Widzę że proponujecie bubie jakoweś hybrydy,ale one mają wszystkie wady luster i wszystkie wady kompaktów łącznie.Jak ma być wielkie i ciężkie,to już chyba lepsze lustro...
Pozdrav
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki