Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: aparat dla buby

Widok wątkowy

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie Odp: aparat dla buby

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    Po prostu, do dobrej rejestracji zdarzeń nie jest potrzebny Nikoś Pierogowego.
    No właśnie,zależy jakie kto robi zdjęcia.Te które nam okazuje Buba,to rodzaj takiego filmu,rejestracja zdarzeń jest adekwatnym określeniem,taki fotoreportaż.Przeglądając galerię z wyjazdu odtwarzamy w wyobraźni jakby film.Tutaj istotny jest sam fakt rejestracji obrazu,jego parametry techniczne są ważne ale drugoplanowe.Ja sam przedkładam taką interpretację i mam problem czy użyć kamery czy aparatu na danym wyjeździe,był czas że łaziłem jak Japończyk z kamerą w jednej ręce,z aparatem w drugiej :) Dla tego rodzaju zapisu rzeczywistości łatwość,wygoda,dostępność natychmiastowego użycia sprzętu jest najważniejsza.No bo nie można zbliżając się do następnego obiektu stwierdzić - eee,nie chce mi się wyciągać aparatu - powstanie dziura w relacji.
    Natomiast Ty,Małgocha czy Bartek celujecie raczej w oddaniu nastroju na zdjęciu,impresji,ambientu.Dla tego rodzaju fotografii możliwości techniczne aparatu są pierwszoplanowe - nic to że klocek,ważne co potrafi. A jak nie chce ci się robić zdjęć,wyciągnąć sprzętu,to i tak nic się nie stanie.Ciągłość relacji tutaj nie ma znaczenia.
    Dlatego dla Buby to jak najlepszy aparat,ale kompakt.
    Ostatnio edytowane przez Browar ; 16-03-2010 o 23:53
    Pozdrav

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)