dzisiaj do mnie dotarło, wczoraj nie do końca rozumiałem co sie stało....
dzisiaj do mnie dotarło, wczoraj nie do końca rozumiałem co sie stało....
Kolejna tragedia zastała mnie w Biesach.
11 Września też byłem .
++++++++++++++++++
To straszna tragedia:((
Napisałam kilka słów
Uciekam w Bieszczady
W dzikie ramiona wolności
Stane na szczycie na ramiona nadziei
I dłonią będe wspierać niebo
Bo pęka wyobrażnia
Wali się niebo
Jeszcze jedna fotograficzna ilustracja
http://www.boston.com/bigpicture/201..._mourning.html
Buba pyta, czy dziennikarze nie posuwają się zbyt daleko. Uważam, że tak! To nie jest podyktowane koniecznością dokładnego poinformowania nieobecnych,o tym co się stało, do czego zdołali dotrzeć, jak tam było.To szukanie sensacji za wszelką cenę.Jest też odwrotna strona medalu - czytelnik, którego niskim instynktom, zwykłej ciekawości, kiepskim gustom starają się przysłużyć.
Dzis w TV, jedna z dziennikarek wymieniła tytuł gazety,która zamieściła drastyczne zdjęcia z miejsca katastrofy.Zaapelowała o ignorowanie tego wydania. Nie wierzę, że po tej informacji nie wzrosła ilość sprzedanych egzemplarzy.
WUKA
www.wukowiersze.pl
Niech zgadnę-czyżby to ta sama gazeta co na pierwszej stronie pokazała swego czasu zdjęcie martwego Milewicza?Choć tu to było jeszcze inaczej-martwy dziennikarz tabu-nie pokazujmy zdjęć, bo to nasz kolega po fachu, ma rodzinę itd, ale już inne ciała można?Hipokryzja, ale czy to pierwszy raz w wydaniu mediów.
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Tabloidy to specjalny gatunek prasy. Najsmutniejsze jest to, że osiągają olbrzymie nakłady. Czyli lubimy wchodzić z butami w czyjąś prywatność. Mój przyjaciel kiedyś pięknie to ujął- ludzie (większość)nie mają życia wewnętrznego,albo mają baaardzo ubogie, dlatego posiłkują się życiem innych.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)