Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Jaworzec - UG - czas przejścia

Bieszczadnik Awatar Czapa
    Na forum od
    03.2009

Domyślnie Odp: Ile czasu?

Pomysł Piotra też bym polecała patrząc właśnie na majówkowe tłumy.
    Do integracji polecam Bazę Ludzi z Mgły w Wetlinie (tylko nocujcie gdzieś niedaleko, bo potem ciężko się wraca:P ale może lepiej nie szalejcie aż tak bo mogą być nici z następnych wędrówek:))
    Ale najbardziej mimo tego, że chcecie startować z Cisnej zachęcam do zahaczenia o Bukowe Berdo naprawdę magiczna trasa godna zobaczenia.

No ale nasuneło mi się jedno pytanie czy planujecie iść z plecakami (pełny sprzęt? nocleg- namiot? schronisko?) i czy Twoi towarzysze chodzili już z plecakami po górach?

Wielkie dzieki, możliwosci tyle ze głowa boli, na pewno pójde za Waszą radą i bede unikał tłumów. Pozdrawiam

Czapa: nie, towarzysze z plecakami nie byli ale w zwiazku z tym że trasa tylko 3 dni i bez namiotów (nocujemy w schroniskach) to i plecaki niewielkie. Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar Czapa
    Na forum od
    03.2009

A to spoko:)
    No to życzę udanego wypadu i koniecznie napisz jak bylo:)

Awatar carynek
    Na forum od
    07.2009
    Rodem z
    Katosy

Zgodzę się z przedmówcami, biesy za pierwszym razem muszą zawierać połoniny bo wtedy pozostana na długo w pamieci i kiedyś znowu tu wrócicie; dorzucę zatem jeszcze swój kamyczek
    1. cisna->dołżyca (stop/busik/z buta) i czarny do jaworzca...las, las i mało duszyczek i dalej na orłowicza ; po 5h w lesie kiedy zastanawiacie się co to za góry żadnych widoków wychodzicie na przeł. orłowicz -wytrwali wpełzają na smerek i żółtym zejście do wetliny (było coś dla ciała to i musi być dla ducha--Baza)
    2. wetlina-ug ; działem (zielony)- niby las a tu raz na czas coś się pokazuje no i plask nie wiedzieć kiedy jesteście na rawce (miejsce na decyzję schodzicie na grzańca w bacówce i z balastem drałujecie z powrotem albo uderzacie od razu na wlk. rawkę ; z rawki niebieskim zejście do ustrzyk (zejście z gatunku jak nie na nogach to na siedzeniu i zdecydowanie mało ludzików)
    3. jak juz ktoś wcześniej napisał bukowe berdo-- pozostanie miłe wspomnienie na koniec ; czerwonym i potem niebieskim
    miłego dreptania

Dzieki za odpowiedź. najprawdopodobniej pojdziemy tak:
    30 kwietnia: z Cisnej do jarowca czerwonym, zejscie do Smereka i dalej przez Kalnicę.
    1 maja: z Kalnicy do Wetliny stopem, pozniej działem przez Rawki i zejscie przez przełęcz Wyżnianską, dla wytrwałych dalej prosto Poł. Caryńska i zejście do Ustrzyk
    2 maja: bez plecaków moze Bukowe Berdo i Tarnica... nie wiemy jeszcze

ciekawe jak bedzie w rzeczywistosci ale w piatek zapowiadają w Cisnej 20*C

Witam, przedwczoraj wróciliśmy :) Chciałem pochwalić się, że wszystko poszło idealnie :) Pogoda jak marzenie, spadło na mnie kilka kropli w niedzielę tylko, poza tym sucho - prawie zero błota, co może odrobine zasmucac :)
    Pierwszy dzien tak jak planowalismy - Cisna - Jaworzec czerwonym szlakiem przez Jasło. Spotkalismy po drodze moze 15 osob wiec calekim spoko.
    Drugiego dnia wyszlismy dosyc pozno i podjechalismy stopem do Ustrzyk Gornych pozniej tylko Caryńską po 15:00 się przeliśmy do Berehów Górnych. Był tłok, spokojnie mogę powiedizeć że z 70 osob nas mijało ;/
    Trzeciego dnia Weszliśmy na Rawki i Kremenaros a poźniej Działem do Wetliny. Rawki może ze 30 osob w sumie a Dział - pusto, nikogo po drodze :)
    Odwiedziliśmy Siekierezadę, Bazę Ludzi z Mgły, spaliśmy w Okrągliku, Jaworcu i na podłodze w barze Kremenaros :) Wspominamy wyśmienicie chociaż brakowało trochę spokoju, no ale majówka ma swoje prawa i nic nie poradzimy. Poza tym to o 6 rano mieliśmy spotkanie z wilkiem, a pod Caryńską z sarnami.
    Pozdrawiam :)

Cytat Zamieszczone przez Jacoslaw Zobacz posta
    Poza tym to o 6 rano mieliśmy spotkanie z wilkiem...
    No to super, że wam się udało. Wielu już wam zazdrości tego spotkania. Należycie do elity, której to się udało
    Pozdrawiam
    Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny :)

Heh ja miałem podobne spotkanie z wilkiem przed moim domem ok 11 rano :P ale to było w okolicach sylwestra

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)