Witajcie!
"...Jest nam niezmiernie przykro, że tego typu praktyki są stosowane przez innych miłośników Bieszczad, ponieważ wydawałoby się, że powinni się oni raczej wspierać i szanować pracę innych, a nie wykorzystywać i przywłaszczać sobie rezultaty czyjejś naprawdę ciężkiej pracy. ..."
i druga cytata
"... Na bieżąco śledzimy wszystkie witryny o Bieszczadach i w przypadku ponownego znalezienia skopiowanych bez naszej zgody materiałów, będziemy interweniować na drodze prawnej."
Mnie też jest przykro ale jest to także forma wspierania Was. A co do tej ciężkiej pracy to chyba jakaś przeginka słowna - kod html nie jest Waszą własnością.
Spróbujcie się pobawić w sądy - byli już tacy. Jedyny efekt takich działań to zwrócenie uwagi innych na pozostałe serwisy. Jak zamierzacie udowodnić w sądzie twórcze piętno w Waszym kodzie albo kreatywność.
A jak już tak dokładnie przeglądacie wszystkie strony to pewnie znaleźliście i u mnie wspólne elementy -tyle że u mnie pojawiły się wcześniej. Posądzanie wszystkich od razu o piracenie nie musi być sensowne. Zawsze istnieje możliwość trzecia - oba serwisy mają zgodę na zamieszczenie tych samych materiałów. Ale ani ja ani Wy nie musimy się nawzajem tłumaczyć. No nie?
Wytrwałości wszelakiej
Pozdrawiam
Zakładki